lørdag den 6. oktober 2012

Smukke farver i klatrevinen

I disse dage kigger jeg flere gange om dagen beundrende på klatrevinen, som dækker hele vores gavl på den gamle stald, den spiller i alle efterårets farver på een gang, og er både grøn, gul, orange og knaldrød.  Den klatrer faktisk helt op på taget, så jeg må op og balancere på en laaang stige en gang om året, for at ave den lidt. Højder er ikke mig og jeg har da også fortrudt mange gange, at jeg plantede den i sin tid, lige indtil her om efteråret, hvor den er aller smukkest, så tilgiver jeg den og klatrer pænt op ad stigen:-)
Fandens Spadserestok får også de samme farver på een gang, og ovenikøbet sammen med hyldagtige hvide blomster. Den er da smuk.
 

19 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig blog du har her - er helt vild med cover fotoet af to skønne misser! Jeg iler med at tilmelde mig som fast læser og linker lige til min blogliste . . .

  Jeg er ikke dog ikke nogen flittig kommentator og ofte går der både 1 og 2 uger mellem mine egne indlæg, men jeg er da glad for at få en kommentar en sjælden gang imellem. Hav en dejlig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde og velkommen som fast læser. Jeg er heller ikke altid lige flittig på bloggen, her i efteråret hvor jeg ikke er så flittig ude i haven længere, da må jeg indrømme at jeg nok sidder lidt længere tid ved skærmen, da vokser mit behov vist for at få inspiration og lidt blogkontakt:-)

   Slet
 2. I love that vine. Every day I watch mine get redder and redder.. Then it will be gold. Beautiful doorway. xo Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Right now I love the vine too, but in the winter time, it is really gold, as you say - and quite boring:-)

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Hej Bente.
  Jeg faldt næsten ned af stolen, da jeg så dine smukke billeder. WOW.... Det er nok det flotteste efterårsindlæg jeg nogensinde har set. Jeg elsker vinen, - og Fandens spadserestok står øverst på ønskelisten nu.
  Hvis du nogensinde får en aflægger, må du ENDELIG huske mig. Den er ikke til at finde på planteskolerne.

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige siddet og beundret dit indlæg og misundet din måde at fotografere haven på, så tak og i lige måde:-)

   Mener du virkelig, at du ønsker Fandens Spadserestok , det stikkende gespenst tilsendt? Du skal vide at den får masser af rodskud, som man skal holde nede hele tiden.
   Du kan sende mig en mail med din adresse, så må jeg i gang med spaden, for jeg har faktisk lige spottet et par rodskud, som skal væk. Kh Bente

   Slet
 5. Hej Bente.Utroligt smukke efterårsbilleder fra din have.Kan godt se at vinen skal holdes i ave,så den ikke dækker det hele.
  Rigtig god søndag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den vil virkelig frem i livet, gad vide hvor høj eller lang den mon egenligt kunne blive, hvis den fik lov at gro uhæmmet.....og tak i lige måde:-)

   Slet
 6. Hej Bente. Kan ikke finde din email adresse - er det mig der er blind?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal straks få den: beluihaven@gmail.com

   Slet
 7. Hvor er din vin smuk nu. Kan godt forstå, at du tilgiver den. Bladene på min er nu gulnet og begyndt at falde af, så det må være en anden sort.
  Også din Fandens Spadserestok er fantastisk smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske kan det også have lidt betydning, hvor meget sol eller skygge, som klatrevinen får.

   Fandens spadserestok bliver heller ikke smukkere end den er lige nu...jeg kan også sagtens tilgive alle rodskudene, som den kommer med gennem året, når bare den står så flot som den gør lige nu. Om vinteren er den også speciel med sine spøgelsesgrå grene og sjove afslutninger på grenspidserne.

   Slet
 8. Jeg har plantet den lige uden for hoveddøren. Kan huske at min farmor havde den - og jeg fattede aldrig, hvad det var for en stok de voksne altid talte om da jeg var helt lille. ;)
  Nu glæder jeg med til at se den blive stor. - og så vil jeg nyde synet og tænke på dig.

  TAK BENTE - endnu en gang

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Hold da op, bliver den oven i købet plantet ved hoveddøren. Pas nu på, at den ikke stikker:-)
   Om vinteren kommer den faktisk til at minde lidt om en grå stok, og selvfølgelig må det være Fandens stok, andre kan ikke gå med sådan en stikkende tingst:
   Jeg er glad for at du kan lide træet, da det fortjener at blive mere udbredt pga sin skønhed, også på trods af de trælse rodskud:-)

   Slet
 9. Ja, det er da godt nok et imponerende skue - hold da op. Helt engelsk stil :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at englænderne er gode til at 'beklæde' deres huse med klatreplanter:-)

   Slet
 10. Meget misundelig på din vin, indtil jeg så billedet af gavlen på huset, oh ja - det er en kraftig plante, og som du skriver så er der også andre planter der har smukke farver.... det kan jeg jo konstatere blot ved et kig ud af vinduet - så drømmen om egsn efterårsrød vin er igen sat i bero :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du behøver bestemt ikke at være misundelig, for sikke et abejde, som den giver mig. Min mand har dårlig ryg, så det er højdesyge mig, som balancerer på en lang stige og knokler med at beskære vinen, for den når at kravle langt ind på taget hvert år.

   Jeg undrer mig faktisk tit over engelske herresæder, som har klatrevinen til at gro op ad muren. Hvad gør de? Har de allesammen en lift?

   Slet