fredag den 5. oktober 2012

Lørdag i haven

Jeg glæder mig til denne lørdag, som jeg har planlagt skal foregå i haven - og det uanset om regnvejret så vælger at stå ned i stænger. Jeg skal snart til at kigge til mine krukker, noget skal ind i garagen, andet skal plantes ud af krukkerne eller tages ind i drivhuset. Jeg skal have markeret geoginerne med farver eller navne, for de skal lige have lov at få den først svip af frost, jeg nyder dem så længe som muligt, og derved bliver knoldene jo også størst muligt, de holder jo ikke op med at gro fordi det er efterår, det er kun når frosten kommer, at så er det tid for at blive puttet. Jeg har også et træ, som skal overvintre inde, nemlig en gul trompetkrone, for den er lidt mere sart end sine brødre i rød og grøn udgave. Her er billeder af den røde, tror jeg nok, selvom den da vist er blevet mere gul lige inden den mister de store flotte blade.
 
 
Barkarolen med vanddråber, roserne er nærmest druknet i vand i øjeblikket.
Jeg har stadig gang i nogle få stokroser


7 kommentarer:

 1. Det lyder som om du har masser at give dig til. Jeg har planer der ligner dine. Vi må se, hvad vejret bringer. God arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, jeg håber at du fik lov at arbejde i tørvejr:-) Her har solen skinnet en stor del af eftermiddagen.

   Slet
 2. Der lærte jeg noget nyt igen: jeg vidste ikke at trompetkrone fandtes i flere varianter

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har den i rød og gul, og den gule trompetkrone er virkelig strålende gul. Det første gule eksemplar, som jeg havde gik ud pga. frost, og så fik jeg at vide at den faktisk var mere sart, så den nye gule bliver troligt flyttet ind om vinteren. Så længe det kan lade sig gøre:-)

   Slet
 3. God arbejdslyst, håber på nogenlunde havevejr

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde:-) Jeg er i hvert fald blevet våd!

   Slet
 4. Man kan planlægge nok så meget, og man så kommer ud i haven...ja jeg kiggede overhovedet ikke til krukkerne, nej jeg gik i gang med at grave geoginer op, selvom jeg lige havde ment at det kunne vente. Jeg fik dog kun halvdelen gravet op, men det var skam også et større arbejde.

  Vejret var nogenlunde, der kom dog en regnbyge i ny og næ. Dejlig dag:-)

  SvarSlet