søndag den 21. oktober 2012

Hjortetakstræet i flammer

Hjortetakstræet bliver bare flottere og flottere for hver dag, ligenu er den mest orange inden den går over og bliver ildrød og så til sidst mørk bordeux. Nogle gange når den dog ikke at blive helt rød inden blæsten har taget bladene, det kan være et spørgsmål om dage eller timer inden det strålende syn pludselig er væk, så det er med at nyde det nu. Den er dog også flot uden blade, hvor den bare står med sine store blomsterstande i vinrøde farver. Hvor ville jeg ønske at jeg havde et lidt bedre kamera, som bedre kunne fange intensiteten i farverne på træet .......og med et bedre zoom, men min mand gav kun 1 kr. for kameraet, og man kan jo købe mange mange planter for et godt kameras pris! Så jeg lever lige lidt med kameraet endnu.

Hjertetræet står i samme bed og er stadig meget ung, og jeg har ikke oplevet endnu, at det er blevet ildrødt, som jeg ved at det kan blive, men måske skal det have en vis alder inden det går i flammer, men jeg synes nu også at den gule farve er flot og træet dufter af et helt bageri i øjeblikket....uhmm.. man kan blive lækkersulten af en lille tur i haven
 
Fortsat god søndag her på den sidste dag i efterårsferien:-)
 

26 kommentarer:

 1. Hej Bente.Smukke...smukke...efterårsfarver.Ja! det gælder bare om at nyde dem inden det er for sent.God søndag til dig.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis det først begynder at blæse, så går det alt for hurtigt. Jeg elsker dette tidspunkt medens bladene stadig er på træerne og viser deres skønne efterårspragt
   Kh Bente:-)

   Slet
 2. Hvor er det bare smukt! Jeg synes dit kamera klarer det forrygende ..og så til en krone!!
  Jeg har også et Hjortetaktræ, en han, som jeg også rigtig nyder synet af i denne tid.
  God søndag,
  Kh. Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare et kamera, som vi kunne have midlertidig indtil vi fik købt et bedre, men tiden går....men jeg er faktisk meget tilfreds med kameraet i forhold til at det kun har kostet 1 kr.

   Men mange gange dør farverne på mine fotos i forhold til virkeligheden og skarpheden ville jeg også ønske var bedre.
   Mange hilsner fra
   Bente:-)

   Slet
 3. De er så utroligt flotte lige nu, jeg ønsker mig også et hjortetaktræ. Men idag har jeg hentet to hjertetræer, så dem starter jeg med at få plads til, de har også længe været på listen. Synes nu dit kamera har fanget det helt fint! God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne da godt hive et rodskud op til dig, hvis du er interesseret(min mailadr.: beluihaven@gmail.dk)
   Men du skal være klar over at træet er meget ivrigt med at sætte rodskud. Jeg synes dog ikke at det er værre end, at jeg hurtigt og nemt kan hive dem op med et snuptag.
   Kh Bente:-)

   Slet
 4. Det er virkelig flot, dit hjortetakstræ. Jeg troede først, at der var plantet tre stk.
  Jeg synes du tager rigtig gode billeder og så til 1 kr.

  Mht hjertetræet, så har jeg ladet mig fortælle, at nogle bliver røde og andre gule. Det skulle have noget at gøre med, om det er af asiatisk eller amerikansk afstamning. Mit gamle træ bliver også smukt gult.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er faktisk to hjortetakstræer i to bede ved siden af hinanden, men det er vist kun det ene som ses på billederne.

   Nej øv, jeg fik faktisk hjertetræet i sin tid, fordi jeg havde set et foto af et ildrødt hjertetræ i 'Haven', men det er jo ikke værre end at så må jeg jo bare have et træ mere i haven:-)
   For et ildrødt hjertetræ er bare smukt.

   Slet
 5. Det ser rigtig fint ud, og man kan ikke se at kameraet kun har kostet en krone :)Efterårsfarverne er så smukke, dem holder jeg meget af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være at det er om foråret at jeg er mest havekulret, men det er nok efterårets varme og flammende farver, som jeg elsker mest:-)

   Slet
 6. Hjortetakstræer er helt fantastiske i deres efterårsdragt, og det samme kan hjertetræerne blive :-) Er dog ikke så begejstret for at plante hjortetakstræer, fordi de desværre laver helt vildt mange rodskud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er desværre en lille ulempe ved dem, men det er dog bare at rykke rodskudene op med hånden uden at bruge redskaber, så længe de ikke er over en mtr, så skal spaden måske alligevel i brug:-)

   Slet
 7. Sikken pragt. Det er bare godt for øjnene. Man bliver så glad når man ser farverigdommen i solens stråler på denne tid. Forstår din forkærlighed for eftåret.

  kh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder synet af de flammende farver og smukt dryssende blade og samtidig er det også en smule trist, for lige pludseligt er alt den pragt bare overstået:-)
   Kh Bente

   Slet
 8. Hej Jeg tilslutter mig koret, der bryder ud i begejstring over hjortetaktræet. Jeg har selv nogle stykker og de har en særlig plads i mit hjerte, de stammer fra min mors have. Men de skal helst holdes lidt i ave. De første mange år vi havde dem fik de lov til at passe sig selv, hvilket resulterede i at de brede sig voldsomt, de står ved en gammel cementplads og den kunne de bryde igennem og stå flot midt i cementen, men nu er cementen fjernet og vi holder lidt mere øje med træerne. Min mor havde sin i en helt almindelig parcelhushave og hun kunne nemt styre den, så det kan altså godt lade sig gøre. Jeg er ihvertfald meget glad for dem.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja træet ville elske at få lov at lave en hel skov. Mine to står i nogle bede, som jeg alligevel skal igennem engang imellem og så hiver jeg hurtigt uønskede rodskud op, men jeg kunne da godt foretille mig, at hvis den stod et andet sted, hvor jeg ikke var over træet så ofte, at så kunne det være lidt svært at styre.

   Den skal jævnligt have en kærlig behandling:-)

   Kh Bente

   Slet
 9. Smukke farver, jeg har også et hjortetaktræ, desværre laver det en skov liiige der hvor det ikke skal gøre det. Jeg har også et hjertetræ i min have, der efterhånden er ganske stort, men den røde farve har jeg ikke set noget til!? Men dejligt hvis den dukker op en dag.

  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ulla skrev i en kommentar tidligere i dette indlæg, at farverne på hjertetræet havde noget gøre med om træet havde asiatisk eller amerikansk afstamning, og det var jeg ikke klar over, da jeg anskaffede træet i sin tid.
   Jeg har gået og ventet på om de røde blade ikke snart kom, men så kan jeg jo vist vente meget længe:-)

   De gule blade er nu også flotte.
   Kh Bente

   Slet
 10. Svar
  1. Ja, de varme efterårsfarver giver nogle dejlige kontraster:-)

   Slet
 11. Hej Bente. Hvor er det flot med de efterårsfarver. Hjortetaktræ i flammer - skønt. Og dit lille Hjertetræ...mon jeg skulle ønske mig sådan et også, det er smukt. Efteråret er nu ikke så tosset endda.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjertetræet har den specielle evne, at den ind i mellem dufter som et helt bageri, så jeg kan varmt anbefale træet:-)

   Slet
 12. Fine billeder af de smukke efterårsfarver.
  Hjortetakstræet er smuk. Vi har det flere steder.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja jeg synes at det er et uundværlig lille træ i haven:-)
   Kh
   Bente

   Slet
 13. De er så utroligt smukke hjortetaks træerne, og har det smukkeste løv. Det er desværre nok snart slut for i år, men hvor har de stået flot længe med deres flotte glødende farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sidder her en meget frost kold lørdag morgen, medens resten af huset sover endnu og kigger ud på hjortetakstræet. Bladene er der endnu, men de hænger med rimfrost og er krympet - jeg tror at de falder af i løbet af i dag, og så er den gode del af efteråret nok ved slut for mit vedkommende:-( Jeg holder kun af efteråret,når der er fest og farver og blade på træerne, når det er slut, så synes jeg at det bliver lidt trist, og havesæsonen er på en eller ande måde slut.

   Slet