fredag den 28. september 2012

Morgentur i haven

Jeg har taget en fridag i dag, og kan ikke lade være med lige at gå en morgenrunde i haven og jeg har taget kameraet med. Fridagen står egenligt på kedelig rengøring i huset, da jeg får en travl weekend både med gæster og det meste af en lørdag, som skal foregå på den efterskole, som min søn er på og så er der forresten også lige en håndboldkamp, som min yngste søn skal til. Meeen måske kan jeg overstå det kedelige og komme i haven i eftermiddag.....

Morgenrunden er lige inden morgenlyset kommer ind i haven, det tager lidt tid inden den når over de høje træer. Haven har overstået de fleste højdepunkter, men jeg elsker nu september og oktober for det smukke forfald, der er både dufte og strålende farver, som man ikke oplever resten af året.
Den Italienske ingefær står lige nu med nogle knaldhamrende orange bær og bladene er så småt ved at komme frem igen. Selv om vinteren kan jeg gå ud og hente de flotte blade til dekorationer

Fandens spadserestok bliver flottere og flottere for hver dag, men mangler stadig at få de rigtige røde og bordeaux farvede blade

Ingen haverunde uden Gizmo
Alunrod og blomsten fra Bronzeblad
Parykbusk med morgendug
Kamelæonblad og alunrod i smuk forening
Jeg har stadig lupiner i blomst
Jeg er så glad for Sankt Hans urten, der findes næsten ikke nemmere plante, den er flot hele året, også med de grønne knopper inden den får farve her sent på året.
 
Slut med morgenrunden og jeg ønsker alle en rigtig dejlig fredag, jeg kan se at der er et skønt solskinsvejr på vej:-)

10 kommentarer:

 1. Der er ikke noget så skønt som en morgenrunde i haven.
  Her står den også på rengøring.
  Skønne efterårs billeder du viser.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er næsten den smukkeste tid på dagen, lige når solen er ved at bryde igennem...og så er det skønt at gå morgenrunden, hvis ellers man ikke er på arbejde:-)

   Slet
 2. Hej Bente.Dejlige efterårsbilleder du viser.Det er da godt nok en travl weekend du får.
  Jeg skal til plantemarked på søndag i Lyngby.Håber at møde nogle af alle de søde bloggere.
  Skønne alunrod du har-jeg har dem også mange steder i haven.Og dine sct.hans urt liver godt op i haven.Nu vil jeg gå ud i det dejlige vejr,og fortsætte med at lægge et par hundrede løg.
  Rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist en del plantemarkeder rundt omkring i landet i morgen. Jeg går selv glip af plantemarkedet i Tambourgs Have, da jeg skal på efterskolebesøg hos min søn.

   Du må hygge dig på plantemarkedet i morgen:-)

   Slet
 3. Ja det er smukke blade den har, den italienske ingefær. Du har ret mht. sct.hansurt. Den er bare SÅ nem.
  Jeg havde en kollega, som ikke var til blomster, og da jeg så hendes tomme altankasser, gik jeg fluks hjem og plukkede, hvad jeg havde af sct.hansurt.
  De kommer bare igen og igen og kræver stort set ikke pasning, selv i hendes altankasse stod de smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender flere, som faktisk ikke er særlig glad for denne plante, og vores smag er selvfølgelig forskellige, men mht Sankt Hans urten, så forstår jeg ikke, at ikke alle er glade for denne pragtfulde og ovenikøbet nemme plante.

   Der er kun de mørke Sankt Hans urt, som jeg ikke synes er så villige til brede sig.

   Slet
 4. Sikke nogle vidunderlige billeder, hvor er det vildt at du stadig har lupiner i blomst! Og de violette er så smukke op mod de gule kæmper.
  God weekend
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første år, at jeg har både den gule kongelys og den blå lupin i haven, men de får bestemt lov at blive der, jeg synes også at det er et godt makkerpar:-)

   Slet
 5. Jeg er heller ikke til Sct. Hans urt, men hvor ser det fint ud, når der er så mange og de ikke vælter. Mine er desværre tilbøjelige til at vælte, så går det kønne af dem, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har stadig ikke fundet ud af, hvorfor de nogle gange vælter. Jeg har haft en teori om, at de vælter fordi de trænger til at blive delt, men det passer vist ikke helt, for jeg har lige flyttet nogle i foråret, og de vælter. Og så ser de knapt så kønne ud:-)

   Slet