tirsdag den 4. september 2012

Lavendelbedet

Bedet foran stuehuset er totalt omplantet i år, kun de gamle lavendler står tilbage, så derfor tror jeg at det kommer til at hedde lavendelbedet. Det er trods alt lavendlerne, som dominerer endnu, selvom det bestemt ikke er en dominerende staude. Tingene bliver ikke altid, som planlagt, men det behøver ikke at blive et dårligere resultat af den grund. Jeg havde en plan om at det egenligt skulle være et bed i varme flammende farver, men det er da vist blevet stik modsat. Det endte med grålige, blå, lilla og svagt gule nuancer.

Jeg købte  roser til bedet, Poulren018 hedder de. Jeg troede at rosen var sart gul, men den er vist mere cremehvid, men hvor er den vidunderlig og så dufter den så skønt. I foråret strøede jeg kongelys og sikre nogle monstre, jeg har ikke haft dem før, men har ønsket dem i mange år. Lige nu gror de nærmest ind i himlen med kanonfart, jeg kunne forestille mig hele bedet med sådanne spir, men det ville nok være for voldsomt og kvæle de andre planter. Jeg har også plantet bjørnetidsel, blå lupiner, blåkant, lammeøre, blå ridderspore, purpur kongelys, agastache -black adder, agastache - blue fortune og meget andet. Jeg glæder mig til at se bedet næste år, hvor de nye stauder gerne må have bredt sig lidt.

Jeg mangler dog 3-4 træer til bedet, og jeg har en ide om at Nordens Oliven ville passe perfekt ind i billedet.
Rosen Poulren018, som er en nyere Poulsen rose
 
 
 

8 kommentarer:

 1. Godaften Bente.Hold da helt op nogle kongelys.De kræver da god plads.Men smukke er de.Altid dejligt at indrette nye bede.Er selv igang med at anlægge to nye bede,efter at vi fældede et gammelt træ.Se nyt indlæg.Smuk have du har Godnat Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, kongelysene kræver lidt plads, men hvor de pragtfulde, jeg er stadig spændt på hvor store, de ender med at blive:-)

   Slet
 2. Der ser fint ud i lavendelbedet - jeg har også et lavendelbed, hvor der efterhånden er alt muligt i - men dog i blå nuancer, og tak - nu fik jeg lige nogen ideer fra dig :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lavendler er dejligt neutrale og gode at sætte sammen med andre stauder:-)

   Slet
 3. Nøj hvor er de kongelys skønne! Denne sommer stødte jeg på sådan en plante, der var over 2 meter høj, den er helt vidunderlig. Smukt med de grå nuancer i bedet.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede først at der slet ikke kom Kongelys ud af alle de frø som jeg havde strøet, og jeg kunne faktisk íkke huske at jeg havde strøet kongelys hos lavendlerne. Så i stedet for fingerbøl, som jeg troede at det var, så kom de skønneste kongelys...man bliver så dejligt overrasket nogle gange, når man er halvdement:-)

   Slet
 4. You have a beautiful home and garden. I will like to see more of it. xo Jenny in Holland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Jenny
   Welcome to my blogg as a reader. I am flattered by the foreign interest. The world is small today and it's great that we can inspire each other in the garden bloggworld:-)
   Kh Bente

   Slet