lørdag den 8. september 2012

Fandens spadserestok

Lige nu blomstrer min Fandens Spadserestok og ser meget eksotisk ud. Jeg synes ikke at det er et træ, som man ser ret mange steder, og det forstår jeg ikke, for jeg ville bestemt ikke undvære det. Træet er lille og har et flot løv, har godt nok nogle hidsige torne på stammen som ung træ og har måske derfor sit navn, for det bestemt ikke en man lige omfavner. Det har også en tendens til at lave udløbere, men de er dog ikke værre end at de nemt kan rykkes op. Om vinteren når det har mistet alle blade, så har det et spøgelsesagtigt gråt udseende - men ikke grimt, bare anderledes end mange andre træer.
 
 

14 kommentarer:

 1. Sådan et har jeg også og har haft det i mange år. Desværre er det godt gemt under nogle træer der er vokset den over hovedet. Men dit eksemplar er da noget så flot, så nu overvejer jeg at flytte det, eller en af udløberne.(med handsker på-
  Og så har det flotte høstfarver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkeligt flot, når der både kommer gule og røde blade:-)

   Slet
 2. Du har helt ret i, at det er nemt og samtidig eksotisk og måske ikke så udbredt. Vi havde det for en del år siden sammen med noget bambus, og det så næsten japansk ud; men da bambusbusken gik ud og blev gravet op, røg træet med, og siden har vi ikke haft det. I dag tænker jeg, at vi burde have gemt et rodskud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu ved jeg ikke om du bor i det midtjyske, men du er da ihverfald velkommen til at komme forbi og få et rodskud. Jeg vil nødig sende sådan en lille djævel med posten:-)

   Slet
 3. Sjovt du lige viser billedet i dag, i går gik jeg forbi et sted, hvor der stod en, der gjorde indtryk på mig. Jeg gættede lidt på navnet, men var ikke sikker, det er jeg så nu. Jo den er virkelig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Navnet passer meget godt til træet. Man kan godt få nogle slemme sår og rifter af sådan en fandens spadserestok:-)

   Slet
 4. Hm jeg har fået tilbudt sådan en af nogen venner. Måske skal jeg lige minde dem om det, den ser rigtig fin ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Træet bliver flottere og flottere med årene, og danner villigt flere rodskud om året, som dog er lette at rykke op, så jeg synes at du skulle minde dine venner om træet:-)

   Slet
 5. Det er et rigtigt fint træ - især i sin efterårspragt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når det er efterår, så er det et af mine flotteste træer i haven:-)

   Slet
 6. Et flot eksemplar du har, ja, efterårsløvet er også så flot.
  Jeg har to, åbenbart to forskellige, men jeg har ikke noget navn på nogen af dem. De sætter rigtig mange sideskud.
  Havehilsen
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vidste ikke at der var flere forskellige udgaver, men man bliver da bare klogere her på bloggen:-)

   Slet
 7. Hej Bente.Jeg kender slet ikke det træ,men flot ser det ud.Også flotte kugler-har du selv lavet dem? God dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har selv lavet kuglerne, og de er ikke arrangeret specielt dekorativt, de er bare på stedet, indtil jeg ved hvad jeg skal med dem. Nogle af dem er lidt udtjente:-)

   Slet