søndag den 23. september 2012

Lille Malund

Sidste søndag var jeg jo på havevandring i hele tre skønne haver, og jeg har lavet indlæg på to af dem, og nu kommer den sidste have, som er Lille Malund. Lille Malund er slet ikke så lille, det er en større have, hvor der også er blevet et større plantesalg. Haven er over 50 år gammel og ejerne går op deres have med liv og sjæl og efterhånden er det også blevet en slagg turistattraktion, bare den søndag, hvor jeg var der, tror jeg at der var omkring 20-30 besøgende på samme tid. Haven er opdelt i mange rum, der er rosenhave, rhododenrunbede, japansk gårdhave, hedeområde og alpine bede - her er lidt for en hver smag. Behøver jeg at fortælle at der blev da købt en del planter på stedets lille planteskole. Der er altid noget, som jeg lige mangler:-))
 
Den japanske gårdhave
 
Japanske gårdhave
 
Jeg synes at Lille Malunds fine fine kat også skal vises. Hun var så flot og havde de smukkeste blå øjne
 
 
 
Lille bonsai opstilling
 
 
 

8 kommentarer:

 1. hej Bente.Dejligt gensyn med Lille Malunds skønne have.Har været der to gange med min søster.Man kan slet ikke lade være med at købe lidt i deres fine lille udsalg.God søndag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Det er et godt sted at tage hen på udflugt med familie eller venner, vi mødte mange andre grupper, som nød kaffe og kage i deres udhus.

   Slet
 2. Ja der er dejligt i Lille Malund, der kommer jeg også en til to gange om året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første gang, at jeg har besøgt haven. Jeg har efterhånden hørt så meget om haven, at nu måtte jeg se den.

   Haven er virkeligt et besøg værd:-)

   Slet
 3. Hej Bente, Ja, som Jette siger har vi også lige været der. En skøn have der sagtens der besøges flere gange på et år. Der er jo både rhododendron og roser en masse.

  SvarSlet
 4. Sikke en smuk have - jeg må vist snart en tur vest på!

  SvarSlet
 5. Jeg har også et tip til en anden god besøgshave - endnu længere vest på...derude hvor kragerne .....Der findes en have i Hoven, som ejes af en ældre ægtepar. Jeg tror at haven er på ca. 5 eller 6 tønder land, men der mangler ikke detaljer, og der er stadig kræset om stauderne.
  Adresse:
  Erna & Ove Hansen. Torsbækvej 12, Hoven, 6880 Tarm

  SvarSlet
 6. Dejligt at gense haven på en anden årstid, og hvor ser den fantastisk ud her i efteråret. Katten, ja to så vi vist, var der også dengang, virkelig billedeskøn er den ¥
  Tak for den dejlige tur i haven,
  :-) Rose

  SvarSlet