søndag den 11. november 2012

Moskugler og roser af kæmpestenbræk

Jeg ved ikke hvorfor nogle af os, er skabt med et pyntegen. Ligesom skader, der ikke kan lade være med at snubbe skinnende ting til deres rede. Vi samler pynt ind til vores hjem og pynter op og skaber den stemning, som vi ønsker os i hjemmet (og haven).
I disse dage går jeg udenfor i regnvejr og blæst, går ud i skoven med hunden og samler mos, kogler, grene mm og  jeg laver hjemmelavede roser af kæmpestenbrækkens blade, samler blade til kugler og beklæder dem med mos. Stabler det op i krukker ved vores indkørsel...pynte..pynte..pynte...hvorfor dog alt dette besvær? Jeg ved det ikke, men jeg gør det kun fordi jeg har lyst og ikke kan lade være:-)
De kållignende roser er lavet af kæmpestenbræk
Jeg har nok at tage af:-)
 
 
 
 

16 kommentarer:

 1. Fine grønne roser. Hvor længe holder de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan knap huske det fra sidste år, hvor jeg lavede dem for første gang, men de skal nok holde sig rimeligt pæne julen over:-)

   Slet
 2. Det var da en fantastisk god idé, det ser virkelig godt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det:-) jeg fik ideen fra en meget mindre udgave af nogle blade, som jeg så hos min svigermor, og tænkte hvorfor nøjes med noget så småt, når man kan lave kæmperoser:-)

   Slet
 3. Godaften Bente.Der ser da rigtig godt ud ved din
  indgang.Og det er da en rigtig god ide med
  de roser du har lavet af kæmpe stenbræk.
  Elsker også selv at pynte ved dørene og på
  min lille bænk.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også i gang med at pynte op ved indgangsdøren, men dette viser jeg nu ikke billeder af, idet der er så meget pyntet op og alt muligt sammensat...så det grænser sig nok til 'meget dårlig smag'...men pyt...genet skal plejes:-)

   Slet
 4. Hvor er det nogle skønne roser, du har lavet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, man kan også lave roser af mindre blade, hvis man har tålmodighed til dette, jeg synes nu at det er sjovere og nemmere i store udgaver:-)

   Slet
 5. Jeg har også pyntegenet ... Hvor er det nogle fine roser du har lavet! Jeg er ny i haveblogverden og ser først din blog nu. Jeg melder mig som læser og sætter dig på min blogliste, så jeg kan følge med :-) Jeg har lavet et eller andet forkert i min opsætning, tror jeg, for der er flere der har sagt at de ikke kan finde mig ... mens jeg arbejder på at blive mere synlig, får du lige adressen på min blog. - Hvis du har lyst til at kikke indenfor ...: http/droemmehaven.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen som fast læser, jeg har også lige kigget på din blog, og har meldt mig som fast læser - jeg kunne sagtens se den, men skal du ikke have tilmeldt dig Danske Haveblogs, så vil der være mange flere, som ser dig:-)

   Det må være spændende at overtage et gammelt hus og have..du har garanteret projekter nok at gå i gang med:-)

   Slet
 6. Hvor er det dekorativt og det er en rigtig god ide med "roserne".

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-)man kan anvende roserne til mange ting, jeg har planlagt at pynte min fars gravsted med en masse roser sat sammen, så jeg skal have lavet mange endnu:-)

   Slet
 7. Det ser super hyggeligt ud med både moskugker og stenbrækroser :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også at stå og lave det, men nogle gange når jeg kigger på resultatet bagefter, så ser det måske knap så godt ud, som jeg egenligt havde forestillet mig, at det ville komme til...jeg har en tendens til at lave for meget på et sted, så det kommer til at se lidt for rodet ud...men genet er blevet plejet:-)

   Slet
 8. Genial ide :O)Så mange ting man kan lave med naturlige ting fra haven. Det er lidt 'sundere' for kloden i stedet for al den plastik og glitter man kan købe - og svine til med, når det kasseres!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at det naturlige som regel er meget smukkere end al det bras, som man kan købe sig fattig i, og motionen ved at samle naturmaterialerne ind, er da også skøn:-)
   Min hund Gizmo står i hvert fald parat til en tur i skoven til hver en tid:-)

   Slet