mandag den 5. november 2012

Kulsøen

Jeg er så heldig at bo få kilometer fra et meget naturskønt område med en gammel kulsø, skov og å. Der blev gravet kul i mange år, og da endelig ophørte efter krigens tid, blev der etableret sø og skov.
Der er et rigt fugleliv, og om foråret får vi besøg af hundredevis af svaner, og herudover er der ænder, blishøns, lappedykkere og fiskehejrer mm, som også holder til ved søen.
Her går jeg og samler lidt ind til julens pynt, for der findes skøn mos i mange udgaver og kogler fra lærk og fyr. I søndags gik jeg rundt om søen sammen med August og Gizmo i ren naturidyl
 

18 kommentarer:

 1. Godaften Bente.Hvilket smukt sted at gå tur.Dejligt at komme ud i naturen.
  Jeg må også se at få samlet ind til juledekorationerne.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette:-) Jeg har prøvet at være for sent ude med at samle julegrønt, lige pludselig kom sneen, og så er det altså ikke så nemt at samle kogler eller mos....så jeg skal også af sted igen, jeg har slet ikke nok endnu:-)
   Kh Bente

   Slet
 2. Dejlige omgivelser du bor i. Jeg er også bagefter med pynten, men jeg skal have fundet det frem jeg har i weekenden og håber på godt vejr, så det er til at gå ud og supplere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tager lidt tid at få samlet ind til dekorationerne, selvom hvis jeg kiggede efter først mht. hvad jeg har i forvejen, så behøvede jeg nok slet ikke at samle kogler, meeen det hører simpelthen med:-)

   Slet
 3. Sjovt, for jeg gik lige i eftermiddags og tænkte på hvor dejligt det er at have søer lige i sit nærområde, da jeg luftede Sally rundt om vores to små søer i vores grundejerforening. Det er så smukt at se efterårsløvet spejle sig i vandet og den ro der også er, er en lise for sjælen. Også i sådant et vejr som vi har haft i dag.
  Skønne billeder du viser fra din tur.
  Kh. rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at have vand og natur omkring mig, det ville jeg virkelig være ked at undvære, og det er som du siger 'en ren lise for sjælen'
   Kh Bente

   Slet
 4. De omgivelser må det være en fornøjelse at færdes i året rundt. Har du nogle bestemte ting, du laver hver jul?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver på at lave mindre hvert år, og i år tror jeg da heller ikke at jeg får tid til samme mængde dekorationer, som jeg plejer.
   (Jeg laver advendtsdekoer og andet til både naboer og familie og så lige lidt til mig selv, så det kan blive helt stressende:-)

   Slet
 5. Smukke omgivelser, dejligt sted at gå tur, ingen tvivl om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Før i tiden løb jeg gerne rundt om søen flere gange om ugen, men mine dårlige knæ har ødelagt projekt løbeture...så æv, men det er bestemt et dejligt sted at gå tur med familie og hund:-)

   Slet
 6. Ren idyl, skønt at ha sådan et område lige i nærheden :o)
  Go fornøjelse med juleriet :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg kan godt se at det kribler i mange hænder her på bloggene med juleriet allerede, og det smitter jo helt:-)
   Kh Bente

   Slet
 7. Selvom efterår ikke er min yngligs-sæson, så må jeg indrømme, at den nok er en af de smukkeste. Dejlige billider

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret er nok min ynglingssæson, men af en eller anden grund, så bliver jeg mere og mere glad for efteråret, jo ældre jeg bliver. Jeg sætter mere og mere pris på efterårets farver og forfald:-)

   Slet
 8. Det må være dejligt at have så smuk natur så tæt på.
  Da jeg for mere end 25 år siden flyttede fra Als til Rødekro var det sværeste for mig, at jeg pludselig boede midt i landet. I de første 25 år af mit liv havde jeg taget for en selvfølge, at der kun var et par km til vandet lige meget hvilken retning jeg tog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også født og opvokset ved vandet, dog ikke havet, men å, kanaler og søer. Jeg tror faktisk ikke, at vi er klar over hvor meget vandet betyder for os, før vi flytter væk fra det:-)

   Slet
 9. Du har ret, det er et dejligt sted at bo i nærheden af. Sikken en glæde med dejlig natur og et rigt fugleliv! Tak for at minde om, at det da er på høje tid, at få samlet mos og kogler.....jeg var et år også for sent ude, og måtte ud og KØBE mos. Det må ikke ske igen. I år tror jeg, at mine adventskranse skal laves af rødkål eller måske savoykål...hmm må vi se om det vil være godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk at købe mos!! Når man normalt kan svælge i mosser, hvis bare man bevæger sig ud i naturen.

   Hvor lyder det spændende med rødkålen, jeg kan faktisk lige forestille mig, at det kunne være rigtigt dekorativt med de blå røde farver.
   Jeg glæder mig til at se hvad du får ud af det:-)

   Slet