lørdag den 22. april 2017

Stribede tulipaner

De første tulipaner er for længst begyndt at blomstre i haven, og i efteråret satte jeg nogle vinrøde i et af bedene, og se hvad nu der også er dukket op..nogle enkelte tulipaner i stribet udgave. Disse er jeg faktisk blevet helt pjattet med, og planlægger tulipanflor næste forår, hvor denne stribede tulipan indgår i kombination med tre andre farver (ikke stribede)...sparegrisen skal vist slagtes til efteråret.

10 kommentarer:

 1. Hej Bente

  Den ser da også super spændende ud den strivrede!
  Jeg forstår at den skulle have været som dem bagved?
  Så er det bare at håbe at deres sideløg får disse egenskaber med:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde:-)Nogle gange kan man være heldig ved et fejlkøb:-)
   Jeg satser nu ikke på, at de formerer sig uhæmmet, for er vel desværre kun de gamle Apeldorn, som er så villige

   Slet
 2. De stribede tulipaner er flotte især i selskab med de ensfarvede, men er der ikke noget med, at striberne skyldes en virus, som desværre også nedbryder løget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det lyder meget rigtigt, for det samme gælder vel tofarvede roser, som oprindeligt skyldes en virus. Men jeg håber da, at tulipanerne vil holde et par år:-)

   Slet
 3. D. 22. maj sidste år skrev jeg om tulipanerne på Gavnø, og der var mange stribede i deres sortiment, så du er helt med på noderne. Tænk om du kunne lægge navn til en helt ny sort? "Super Stribed Bente" f.eks.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, så berømt bliver jeg nok ikke...mon ikke det er bare er en ung knægt, som ikke har sorteret rigtigt på tulipanfabrikken i sin tid:-)

   Slet
 4. Svar
  1. Hej Esther
   Ja de er lidt uimodståelige, faktisk synes jeg at de minder lidt om en lækker kirsebæris

   Slet
 5. Det er en fantastisk Tulipan, og jeg kan næsten høre den arme sparegris skrige :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige nu står sparegrisen og ryster...problemet er dog bare, at når jeg når til efteråret, så BLIVER sparegrisen slagtet, men selvom jeg her og nu har planlagt at det skal være til fordel for tulipaner, så er jeg gået over til rosendrømme ved efteråret...så som regel har jeg glemt mine tulipandrømme, når vi når til det tidspunkt. I år vil jeg dog prøve at huske disse forårsdrømme til efteråret....jeg har nogle gange rygrad som en regnorm:-)

   Slet