onsdag den 23. oktober 2013

En varm glød i haven

Før i tiden syntes jeg altid at efteråret var den værste tid på året. Jeg forbandt tiden med regn og rusk, en våd og mørk tid, altid en voldsom blæst. Enten har efteråret ændret sig eller også har jeg, og det er jo nok sidstnævnte, som er blevet ældre og har fået øjnene op for efterårets dejlige dufte og de glødende høstfarver, som i hvert fald præger min have lige nu.
Den røde troldenøds flammende blade
Hjortetakstræet står næsten i flammer
Jeg har også shoppet, i mange år har jeg ønsket mig et mispeltræ, og nu er jeg blevet den lykkelige ejer af et træ med aberøvs lignende frugter.

8 kommentarer:

 1. Skønne efterårsfarver. Sidste år blev det våde ruskefterårsvejr ved og ved, så blev det vinter uendeligt længe, og til sidst fik vi sen nattefrost. Jeg kunne også godt tænke mig et mispeltræ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker faktisk slet ikke at sidste efterår var slem, men vinteren var som du siger uendelig lang. Jeg håber, at jeg ikke skal opleve en lignende igen, for det kan næsten tage livet af enhver haveglad sjæl.

   Slet
 2. Hei! Det er vakkert i hagen din nå, nydelige farger.
  Tusen takk for ideen om å plante gulrøtter om våren. Gjett om jeg skal gjøre det. Deilig med vårplaner. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ideen med at plante gulerødder har jeg fra Claus Dalby. Tiden lige nu går meget med at forberede hvordan, det kommer til at se ud næste år. Der hvirvler mange smukke forårsbilleder med tonsvis af løg rundt i mit hoved lige nu:-)

   Slet
 3. Ja det er et ganske særligt lunt og dejligt efterår i år, nogen gange er efteråret bare mørkt, trist og blæsende, så det er ikke helt forkert, hvad du husker. De glødende farver er fantastiske, jeg nyder efteråret i den grad.
  Jeg har haft en mispel, men den gik ud. Det var endda en som var sået fra frø, som jeg havde fået af min nabo, lidt ærgerligt, håber du får mere held med din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber virkelig at mispelen er et hårdfør træ, for med de vintre, som vi har haft de senere år, så skal den da kunne tåle noget.
   Det er så ærgeligt, når man mister noget, som man har haft fra frø og måske har haft i flere år.

   Slet
 4. Efteråret er smukt, specielt i år synes jeg :o)
  Tillykke med din aberøv... eller.... i hvert fald træet ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg er virkelig glad for aberøven:-)

   Slet