fredag den 13. juli 2012

Ribs og stikkelsbær fra barndommens have

Jeg har en svaghed for ribs og stikkelsbær, lige siden barndommens have, hvor jeg kan huske at ribsbuskene stod i lange rækker. Nabokonerne og min mors gamle faster kom altid, når det var tid til at høste ribs. Flere frysere blev fyldt med ribs og solbær, og der blev lavet saft og rysteribs...hmmm. Jeg får ikke selv lavet saft eller andet lækkert af bærrene, men jeg står og fylder munden mange gange, når det er høsttid:-)
Det var ikke længe, førend stikkelsbærrene er modne
En lille uge mere, og jeg skal smovse:-)
6 kommentarer:

 1. Både ribs og stikkelsbær er oversete i dag. Men når man så kommer i tanke om sin barndomssmasken på de dejlige bær og ønsker smagen tilbage, får man et chok. De er jo ikke til at betale sig fra!!!Min have er desværre for lille, så børnene må smage min barndom i mine forældres have - der er de heldigvis endnu(bærene). Jeg kan se, du har de valmuer jeg troede jeg havde købt - de er meget smukke...(se på min blog, hvad jeg fik ud af frøene)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt synd, at mange bær er gået i glemmebogen. Mange børn i dag aner ikke hvordan ribs og stikkelsbær smager.

   Jeg har lige set dine valmuer, og det er da ellers nogle flotte nogle, men møgirriterende, når det ikke lige er dem, som man regner med.
   (Hvis du sender mig din adresse, så kan jeg da sende nogle frø fra den pjuskede lyserøde valmue:-)Når den engang er klar til det.)

   Slet
 2. uhm, ja, ryste-ribs.
  Vi har netop ryddet et bed for fairy-roser og snakker meget om at plante det til med bærbuske i stedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestemt ikke at du vil fortryde det. Det er selvfølgelig kort tid, at man har glæde af bærrene, men når de er der, så er det bare skønt:-)

   Slet
 3. Ja, husker også sagen fra barndommens have. Og om vinteren den gule stikkelbærgrød eller den lidt syrlige ribsgrød med frisk mælk fra mælketanken, mumm :-)
  Vi har talt om, at vi godt kunne tænke os at have bærbuske - så nu må vi se, hvor vi kan få plads til dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ribsgrød! Det har jeg aldrig prøvet, men jeg kan lige forestille mig hvor godt det må smage, måske skal jeg investere i en fryser - kun til bær:-)

   Slet