tirsdag den 10. juli 2012

Det regner igen!!

Nu må det godt stoppe med at regne, jeg har snart fået nok. Lige når jeg har planlagt et par timer i haven, så småregner det ikke bare, nej det står ned i stænger, og så er hyggen ved at nusse i haven altså væk. Det eneste positive er, at haven elsker det, selvom de nyudsprungne roser og valmuer ikke holder lang tid. Men så er der selvfølgelig også tid til at lave indlæg:-)
Bakarolen er lige sprunget ud, og den er da smuk med regndråberne.
Se hvor sort bakarolen er inden den folder sig ud.
Hvor har jeg glædet mig til at se denne sorte pæonvalmue springe ud. Det er første år, at jeg har denne valmue i haven.
Disse lyserøde valmuer har jeg haft i mange år, de har fulgt mig fra min gamle have. Hvor er de nemme, hvis der bliver for mange, så er det jo bare hive dem op. For nogle år siden havde jeg dog været så hård, at den næsten var blevet udryddet i haven, men lige nu vælter den rundt  i mange af havens staudebede - heldigvis, for den er da skøn.
De små gule og orange valmuer er nu også søde
Den skovagtige del af haven står frodigt og grønt lige nu.
Sidste år fik jeg denne månestråle af en sød pige. Jeg er total vild med den og glæder mig til at den bliver så stor at jeg kan sprede den ud i hele skovhaven. Den er virkelig smuk med sine sarte små gule blomster og flotte grønne blade. Bare navnet månestråle er så smuk. Det er en skyggeplante, tåler ikke megen sol, og derfor perfekt i min skovhave, som trænger til flere blomstrende planter.
Det er måske lidt svært at se blomsterne på dette bronzeblad, men denne hyldagtige udgave af et bronzeblad er også en af mine ynglinge


4 kommentarer:

 1. Det er en smule ustadigt i vejret, - kan vi vist godt blive enige om, men det må da holde på et tidspunkt (og gerne mens vi endnu kan kalde det sommer...).

  Din sorte pæonvalmue er rigtig skøn. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må godt blive sommer igen, inden ferien er slut. Sidste uge var jo så skøn.

   Jeg har vist en svaghed for de mørke - næsten sorte planter, og nu håber jeg bare at den sorte pæonvalmue sår sig i massevis til næste år:-)

   Slet
 2. Skøn blog du har dig. Jeg har netop 'fundet' den.
  Den smukke, fyldte, lyserøde Valmue er jeg bare vild med!
  Hvis du skulle få for mange frø fra den, sender jeg gerne en frankeret kuvert... Den ville stå så fint sammen med mine roser.
  Kh Lene

  SvarSlet
 3. Hej Bente

  Jeg sender dig en frankeret kuvert idag.
  Vil vente i spænding...
  Tak, for din venlighed.
  Kh Lene

  SvarSlet