lørdag den 16. juli 2016

Kedelig grøn blomsteralle'

Jeg plejer at være glad for min blomsteralle', men lige nu skuffer den faktisk lidt. Der burde være mere gang i de brændte farver, dagliljerne burde lave festfyrværkeri med de varme gule, orange og bordeuxrøde farver, men ak, det ser lidt kedeligt grønt ud. Hestemynten burde blomstre, men den kan vist ikke lide al den regn. Dagliljerne trænger vist til at blive delt, så der kommer mere blomstring, og i år har jeg da heller ikke rigtigt kælet om alle'en, der er ikke blevet flyttet rundt eller plantet nyt, og det ses faktisk - i hvert fald i mine øjne. Lige nu trænger den til en god gang lugning og masser af hestemøg, og så må jeg vist hellere i gang med at forkæle alleen med min opmærksomhed til efteråret.
Her skal dagliljerne deles, tusindstråle skal fordeles noget bedre, den søde blå storkenæb skal fordeles mere i kanten og en anden storkenæb skal bortvises, da den kun stråler et kort tidspunkt. Græsserne skal også fordeles noget mere og ja..nu skal jeg nok stoppe med at beskrive mine planer, da det vist kun er interessant for mig selv.
Fortsat god regnvejrs lørdag!
 
Der skal være lidt mere spræl på, her ses faktisk mest sarte farver, i stedet for en varm brændende alle'
 
Lækker mørkrød dalilje og en forkølet hestemynte
 
Denne fine storkenæb skal fordeles meget mere i kanterne
 
Alleens eneste farver lige nu
 
Grønt i grønt - i stedet for festlige farver
Dene lilje skal jeg vist have mange flere af, for lige om lidt giver den også farve til alleen.

7 kommentarer:

 1. Jeg synes, dinallé er smuk, men har selvfølgelig heller ikke dine forventninger til en sand farveeksplosion. Jeg tror, det kølige og fugtige vejr har begunstiget udviklingen af masser af løv på bekostning af blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie. Ja regnen gør nok sit til, at alt er grønt og frodigt - også ukrudtet:-) Jeg håber stadig på at sommeren dog snart må komme

   Slet
 2. Jeg må også sige, at jeg synes det er en meget smuk alle...
  Jeg kender dog godt den der fornemmelse af, at der er for lidt farve. Sådan har jeg det med mit sydbed og til dels mine skyggebede...
  I år får jeg dog ikke gjort noget ved det, da jeg først skal have renset mine skyggebede for snerler (Tak, nabo!) og fundet på en måde at stoppe naboernes snerler fra at kravle igennem plankeværket. (De har selvfølgelig slået rod i mine bede også...derfor bedene skal renses, men først når jeg har fået blokeret for flere af dem inde fra naboen.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Esther. Jeg kender skam også til det at slås med snerlen, og det er en kamp, som jeg ikke har vundet endnu. Held og lykke med din kamp:-)

   Slet
 3. Jeg synes da det ser fint ud.... men det er en skam med Hestemynten, jeg troede at den var svaret på min drøm om en rød statelig plante...JEG mangler nemlig også et skud farve i min have i øjeblikket

  SvarSlet
 4. alleen er ellers rigtig flot !! trods denne våde sommer som vi har haft indtil nu... mine tomater mangler virkelig sol og varme i drivhuset...

  SvarSlet
 5. Jeg synes alleen ser utrolig godt ud, men som andre også nævner, så har jeg heller ikke en forventning om, hvordan det skulle have set ud.

  SvarSlet