søndag den 10. juli 2016

Astilberne elsker denne sommer

Regn og atter regn...jeg er så træt af al den regn. Mine planer for at være i haven bliver skudt i sænk hele tiden, og ukrudtet gror som ukrudt nu gør! Men selvom roserne drukner lidt, og blomsterne ikke når deres kronede tider pga. regnen, så er der andre planter i haven, som elsker regnen..og ikke kun ukrudtet. F.eks. har mine astilber aldrig været smukkere end i dette år, ergo må vi have fået megen regn! Jeg har ellers været grundigt træt af astilberne, da de ikke kan lide kalk, og derfor er svært at sætte sammen med andre stauder, derudover skal de have meget fugtige omgivelser, hvis de tørster et par dage for meget, så ser de grimme ud resten af året, uanset om de bliver de klippet ned, dette kan nemlig ikke reddes. De har op til flere gange fået dødsdommen, men den er dog bare ikke blevet eksekveret endnu.
Men lige nu elsker astilberne den danske sommer...mere end jeg gør!
 
 
 
 
Fortsat god søndag herfra...med mange forhåbninger om at regnen snart holder op, så jeg kan komme ud...selv hunden kan holde sig, den ønsker ikke at komme ud i det våde vejr.


6 kommentarer:

 1. Ja de er jo flotte, da vi ikke selv bestemmer over vejret, må vi glæde os over, at astilber og hostaer elsker det. En lille trøst, men skal vi nu ikke håbe på, at sommeren kommer i løbet af næste uge.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det positive ved regnen, er, at man nyde synet af disse lyserøde skyer:-)

   Slet
 2. Astilberne trives åbenbart noget bedre i vores sommervejr, end du gør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen tvivl om det! Regn kan være skønt og befriende, når det har været tørt i længere tid. Men pytterne får jo knap nok lov til at tørre ud, inden at det regner påny

   Slet
 3. Hej Bente.
  Ja, det er smukke Astilber. Det er tydeligt at se, at de faktisk er sumpplanter, perfekte til kanten af en dam, eller i et regnvandsbed.
  Ja, vi længes lige så meget efter solens stråler, som vi længtes efter regn til haven, lige inden himlen åbnede for sine sluser. Nu må det virkelig gerne holde op igen!
  Vh.
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sommeren må meget gerne snart komme tilbage. Ifølge bliver det vist også bedre senere på ugen - heldigvis:-)

   Slet