søndag den 19. maj 2013

Havekuller

Der kommer vist ikke mange indlæg fra min have i øjeblikket eller kommentarer fra min side hos I skønne bloggere, og det er bestemt ikke fordi at jeg ikke har lyst. Men alt den overskudstid, som jeg overhovedet har, bliver simpelthen brugt i haven. Jeg havde jo regnet med at nå en hel del i marts måned, men her regerede Kong Vinter jo stadig i år, så i øjeblikket kæmper jeg en brav kamp mod ukrudtet. Her ud over har jeg tusind projekter, som jeg har haft på to do listen i lang tid. Jeg har tre søer, som jeg skal have lagt om - stort arbejde, og jeg begynder nok også først på det til efteråret. Jeg kan jo heller ikke lade være med at lave nye bede, og mine bede er jo ikke kun på et par kvadratmetre. Siden begyndelsen af januar har mine vindueskarme været fyldte med grønne spirer, som efterhånden er rykket ud i drivhuset, og nu er de så igen begyndt at blive plantet ud i haven. Næste weekend skal jeg på vores lokale plantemarked i Assing ved Kibæk, så der skal jeg have en masse planter med. Når jeg har overstået den weekend, som også inkluderer en busudflugt til tre skønne haver, så tror jeg at jeg snart kan lande lidt igen - håber jeg:-)
Kyllingerne er blevet store, faktisk større end hønen. Desværre har jeg mistet min yndige lille høne, jeg tror, at hun er blevet bortført af en rød bandit.
Jeg er vild med skovbunden i øjeblikket, og den gule vorterod må meget gerne være i min have. Jeg ved at mange, ser på den som ukrudt, men det er jo kun en kort stykke tid, at den er her om foråret, så jeg ser den som en lille gave.
Her er mit hjemmelavede hegn blevet sat op. Jeg har lavet det fra små ahorn og ask, som gror som ukrudt i vores læhegn. Her skal der bla. gro ærter og andre klatreplanter
Lige i øjeblikket er drivhuset simpelthen et rigtigt drivhus i ordets betydning. Her er blevet lavet mange babyer, og der er stadig ikke rigtigt plads til tomaterne eller agurkerne, men nu går det vist heller ikke meget længere:-)

10 kommentarer:

 1. Hej Bente, kan godt se du har hænderne fulde for ideer skal jo afprøves, vild med dine høns.Fortsat god Pinse.

  SvarSlet
 2. Tak og i lige måde:-) Ja, jeg burde nok lære at begrænse mig, men hvor er det dog kedeligt:-) Så hellere have lidt for travlt....

  SvarSlet
 3. Hej Bente
  Ja begrænsningens kunst er svær, og ukrudtet gror alligevel. Noget af det jeg ikke når, er netop at prikle, jeg har ikke rigtig tålmodigheden, så vil jeg hellere luge.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det tager virkelig tid at prikle, men jeg har lavet en lille regel med mig selv, at mindst hver anden dag, skal jeg have priklet et eller to bakker spirer ud. Men jeg er stadig langt bagud:-)
   Kh Bente

   Slet
 4. Rart at høre et lille pip fra dig igen :) Der er nok at se til derude. Øv med hønen.
  Det er et smukt syn med vorteroden. Og du har jo ret, den forsvinder jo igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjældent har jeg været så sur på mig selv, som da jeg mistede hønen. Hvorfor passede jeg dog ikke bedre på hende!!?

   Vorteroden gror ind i græsplænen langs havens sider, og det ser faktisk smukt ud, men jeg gider ikke at have det i bedene, så jeg er også over det med hakkejernet nogle steder. Helt fredet er vorteroden ikke hos mig:-)
   Kh Bente

   Slet
 5. det kunne osse være at den lille høne kom hjem igen med kyllinger , hvilket ikke er ualmindelig
  Så bare den røde bandit ikke finder hende i buskene , prøv at tælle 22-24 dage fra hun forsvandt .

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville godt nok være dejligt, men jeg tror ikke rigtigt på det. Bare det at måtte købe æg igen, det er helt mærkeligt:-(

   Jeg er lidt på udkig efter en lignende høne, jeg tror nok at det var en sussex racehøne, hun var virkelig køn.

   Kh Bente

   Slet
 6. Hej Bente.Kan da godt høre at du har nok om ørene.Surt med din høne.Men du har da alle kyllingerne.Er selv ved at få alt det der står i drivhuset plantet ud.Men det er en sej omgang.
  God fornøjelse med plantemarkedet.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller aldrig haft så meget som nu, som skal plantes ud. Jeg gik vist total amok, da jeg i sin tid købte frø hjem:-) men jeg er spændt på resultatet, som kommer engang
   Kh Bente

   Slet