søndag den 19. maj 2013

Drømmen om en engelsk cottage garden

Jeg er meget inspireret af de små engelske cottage gardens. Vinteren bliver mange gange brugt til at læse bøger fra biblioteket og nettet bliver gennemtrawlet for emnet. Men det er sin sag at forvandle en stor landbohave til et frodigt blomsterflor a la den engelske. Drømme og visioner er dog vigtige for mennesket, vi har brug for at drømme om noget og at stræbe efter at opnå det, og det gælder uanset om vi overhovedet kan opnå det eller overkomme det. Jeg har hele tiden indre billeder i mit hoved af hvordan bedene skal forme sig og hvilke stauder som klæder hinanden, og det er mange gange disse billeder som jeg ser for mig, i stedet for virkelighedens verden. Når der så kommer gæster, så vågner jeg nogle gange op, og kan da godt se, at det er jo ikke sådan at det egenligt ser ud, altså ikke endnu:-)
Når det så nogle gange rent faktisk lykkedes at opnå drømmene, så er det et rent lykkesus.
Jeg elsker at lave sjove ting til haven. Her er en halvrådden pind blevet anvendt som et skilt:-) og smidt på en gammel møggreb.
Det er utroligt hvad man kan købe i Jem og Fix. De havde en hel reol med slatne hornvioler til en ti'er stykket, og hvad ser jeg? I et af potterne er der en lille fuglerede. Æggene var dog kolde, så fuglemor kunne godt opgive en pippende rede. Jeg købte hornviolerne og fuglereden for en ti'er. 10 kommentarer:

 1. Hvor var det et fint fund du lavede i Jem og Fix. Ja jeg giver dig helt ret med at det kan være svært at lave den Engelske stil. Selv i en lille have som min. Men du klarer dig godt kan jeg se og du har sans for det.
  Rigtig dejlig weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kunne heller stå for sådan et mesterligt byggeværk.
   Det kræver mange timer i haven og gerne flere timer hver dag, for at opnå den frodighed, som jeg drømmer lidt om, så der er lang vej igen. Jeg er nødt jo til at tage på arbejde ind imellem:-)
   God weekend til dig også:-)
   Kh Bente

   Slet
 2. Held og lykke med drømmene, en dag lykkes det at få det, som du drømmer om :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det og jeg opgiver aldrig:-) Hvor der er vilje er der vej, og hvor der er vej er der vilje:-)
   Kh Bente

   Slet
 3. Er det ikke noget af det bedste ved at have en have: at drømme?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, du har ret:-) Det bedste ved at gå derude i haven, er faktisk at drømme og planlægge og fundere lidt over tilværelsen.

   Vi havetosser er vist nogle drømmere:-)

   Kh Bente

   Slet
 4. Havedrømme er bare de bedste. Min drøm er også engelsk cottage...der er dog noget vej endnu. Pt. Står en New Dawn og venter på at jeg får gravet græsset af til det nye bed - og det gør en flok storkenæb, nogle små, grønne, akelejer og en portion blomsterfrø.
  Men når nu det regner, er det jo godt med bøger og gode blogs som din:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De sidste par dage har jeg været på plantemarked, hvor jeg har solgt ca. 100 planter, men jeg har da lige så mange med hjem igen (mindst) og så er der jo også lige alt det, som jeg har sået, og som venter på at blive plantet ud..suuuk. Jeg har ikke engang tid til at luge eller at gå og hygge:-( Men så kommer drømmeren lige op i en igen og tænker, at det skal nok gå.

   Alt det arbejde...det er drømmerens værk:-)

   Slet
 5. "Jeg har hele tiden indre billeder i mit hoved af hvordan bedene skal forme sig og hvilke stauder som klæder hinanden, og det er mange gange disse billeder som jeg ser for mig, i stedet for virkelighedens verden. Når der så kommer gæster, så vågner jeg nogle gange op, og kan da godt se, at det er jo ikke sådan at det egenligt ser ud, altså ikke endnu"

  Det kunne være mig der havde skrevet ovenstående :-)

  Jeg går som dig med en masse drømme om, hvordan min have engang med tiden kommer til at se ud. Jeg visualiserer også hele tiden, og kan se mine haverum for mig.
  Jeg arbejder endnu mest med de overordnede haverum, men ved at detaljerne vil blive tydeligere efterhånden som mit haveprojekt skrider frem.
  Det er helt klart drømmene der driver værket - drømme om frodighed og skønhed :-)
  Hvis drømmene og skabertrangen ikke var der, ved jeg ikke hvad drivkraften så være til at gå i gang med det projekt jeg har påbegyndt ;-)

  Dejligt at læse, at jeg ikke er den eneste store havedrømmer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt, at få at vide at andre også har det på samme måde:-) så er man ikke ene om at være en tosset havedrømmer.

   Du skriver at det er drømmene og skabertrangen, som er drivkraften bag dit projekt, og dette gælder nok også for mit vedkommende. Jeg har startet mange vilde projekter, som er virker fuldstændig umulige at gennemføre, men alligevel gør jeg det, fordi lysten simpelthen er så stor.

   Jeg har lært at lytte mindre og mindre efter 'gode råd' og formaninger om, at jeg da nok hellere må begrænse mig i projekterne, men så kan jeg mærke, at jeg næsten dør....jeg skal have gang i tossestregerne, så drømmene kan blive til virkelighed:-)

   Kh Bente

   Slet