tirsdag den 16. april 2013

En velkommen snylter

Nogle gange støder man på nogle meget gavmilde personer. I går besøgte jeg en dame, som jeg knap nok kender, for at aftale et arrangement i vores lokale havekreds. Det var ligesom at være på besøg i en slikbutik, jeg fik en lille kop bær fra mistelten med hjem, jeg fik jo for en hel formue! Sådan en enkelt bær kan vel nogle stedet koste omkring en ti'er hvis ikke mere...
Morgenen gik med at tørre de klistrede bær ind i revner og sprækker på frugttræerne og så mine to tjørn. Nu krydser jeg fingre for, at det vil lykkes, således at jeg får de skønneste snyltere i haven:-)
Sådan så misteltenen ud, den var virkelig skøn.

16 kommentarer:

 1. Sikke en flot mistenten. Bliver spændende at se, om du sådan en stor mistenten ud af det.
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet
 2. Ja, bare der i det mindste ville komme een:-)

  Jeg har prøvet at så dem før, men det var med juletidens bær fra misteltenen, og det er vist ikke det rigtige tidspunkt.

  SvarSlet
 3. Spændende, håber det bærer frugt!!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, hvis det lykkedes, går der nok nogle år inden der dukker en lille grøn spire frem.

   Slet
 4. Det bedste er at få frøet gnedet af på en frisk gren, Max blyant tykkelse og med en genvinder på 45 grader.......og en masse held.....af ca 200 frø har jeg fået to til at gro hvilket er super dejligt. Pøj pøj

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så er det da ikke sikkert, at det lykkes for mig. Jeg har både tørret bærrene af på gamle og nyere træer, og kun tjørn og frugttræer, som jeg ved er godt ejnede.

   Håbe kan man altid:-)

   Slet
 5. Held og lykke med projektet:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Lene, det bliver spændende at kigge efter i sprækkerne på træerne næste år:-)

   Slet
 6. Håber det lykkes, jeg fik en masse sidste år, men har ikke set dem endnu. Mon ikke jeg skal kigge igen i morgen, måske er der bare en på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis der er kommet nogle, så er de nok ikke mere end 1 - 2 cm. Jeg så en masse små spirer hjemme hos damen, som jeg har fået bærrene fra. Både nogle som hun var skyld i, og andre som bærrene selv havde gjort.

   Hun havde også både en han og hunplante, som er nødvendig, for at der kommer bær

   Det bliver spændende at høre, om du kan finde nogle små grønne stilke:-)

   Slet
 7. Spændende om det lykkes for dig. Er det ikke noget med, at det godt kan tage lang tid inden man ser resultatet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis det lykkes for mig, at bærrene slår rødder, så går der vist kun et år, før der kommer en lille grøn stilk, så vi får se:-)

   Slet
 8. Misteltegn er utrydningstruet i Norge, flott tiltak å forsøke "såing". Min første assosiasjoner da jeg så innlegget var snegler og snegleegg. Forstod ingenting da du hadde fått dem av en gavmilde dame...Hehe...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk aldrig set en mistelten i naturen her i Danmark og har slet ikke tænkt på at de også kan gro i naturen så langt nord på, men når jeg googler lidt på det, så kan jeg faktisk se, at vi har hele tre arter af misteltenen, som gror her i Norden.

   Hi hi jeg kan godt forstå, at du syntes at det var noget underligt noget, at en gavmild dame uddelte snyltere:-) Men det ville glæde mig, hvis denne snylter bliver i min have:-)

   Slet
 9. Hvor er du heldig! Min svigerinde har fået en mistelten til at gro på den måde, men det to maaaannnnge år før den viste sig. Var i Berlin i sidste måned og der voksede masser af kæmpe store vilde mistelten i træene rundt om i byen. Jeg har også set en stor en i et vejtræ i Brønshøj!? Det ser jo fantastisk ud med alt det grønne i et vinternøgent træ. Held og lykke med snylterne ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, men nu får vi se om jeg er heldig:-)
   Jeg var i Ungarn for en del år siden, hvor der hang misteltener i massevis fra træerne ved vejkanten, og der forelskede jeg mig virkelig i de skønne snyltere.
   Bladene er flot olivengrønne og så de skinnende porcelænsagtige bær....jeg kan godt forstå, at det er misteltenen, som man skal kysse under:-)

   Slet