onsdag den 6. marts 2013

Tæppe af vintergækker

Jeg kan ikke prale af at have gule tæpper af Erantis, de gule blomster vil ganske enkelt ikke gro hos mig. Jeg plantet dem flere gange og nogle gange er jeg heldig at der kommer en enkelt gul blomst, og næste år er den helt væk - underligt! Men vintergækker, se det er en helt anden sag. Da vi for ca. 18 år siden flyttede ind på gården, var der nogle få kvadratmeter med både fyldte og enkelte vintergækker. Jeg begyndte at flytte nogle stykker ud i læhegnet hvert år, og i de sidste 4-5 år har jeg plantet dem i krukker, for derefter at fordele dem ud i haven igen, når de er visnet ned, og jeg oplever nærmest en eksplosion af tæpper af de smukke hvide klokker.
 
Jeg har forresten lige fundet den gode gamle måde at redigere bloggen på igen...jeg er vist et klumpehoved!!

18 kommentarer:

 1. Det kan simpelthen ikke være rigtigt Bente. Jeg vil gerne donere en klump erantis, hvis du er interesseret. Min e-mail er: bente@benjo.dk så skriv hvis du er interesseret.....du skal da også have erantis i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, hvor er du sød:-) Men det er ikke fordi at jeg ikke har plantet Erantis i haven, jeg har måske plantet Erantis 5-6 gange igennem tiden, men hver gang forsvinder de i løbet af et år eller to, så jeg tror ikke rigtigt på, at det nytter noget at blive ved med at plante Erantis i min have, men tusind tak for det gavmilde bud:-)

   Slet
 2. Jeg havde nu også besvær med at få erantis til at gro her hos mig. Jeg har plantet mange og også smidt en del frø. Men lige pludselig begyndte de bare at brede sig og nu har jeg mange. Hvis det ikke vil lykkes med dem, må du glæde dig over dine vintergækker, de er bare så flotte.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg opdagede faktisk to Erantis i haven i dag i hver sin ende af haven, måske skal jeg bare have lidt tålmodighed:-)

   Slet
 3. Hvor er det et flot syn med de mængder af vintergækker

  SvarSlet
  Svar
  1. Om et par uger vil gækkerne syne endnu mere, her er stilkene længere og de vil alle sammen være fuldt udsprunget, men jeg kunne ikke vente med at vise det hvide tæppe:-)

   Slet
 4. Underligt med de erantis, at de ikke vil være hos dig, til gengæld har du mange vintergækker at glæde dig over. Det må så være en trøst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk også hørt om andre, som af en eller anden mystisk grund ikke kan have Erantis. Måske er det jordtypen...men ja du kan tro at jeg trøster mig med vintergækkerne, jeg ville nu ikke bytte dem med Erantis:-)

   Slet
 5. Åh det er sådan et syn jeg drømmer om - hvor ser det godt ud :o)
  Jeg siger til mig selv hvert år, at jeg skal huske at dele mine vintergækker, men sker ligesom bare ikke... nu må jeg altså huske det :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du har en god klump vintergækker, så kunne du prøve at plante dem i krukker, for så kommer det helt af sig selv, at du er nødt til at plante dem ud, når de er færdige:-)

   Slet
 6. Mine erfaringer med erantis ligner til forveksling Lenes. Dine vintergækker danner virkelig et smukt tæppe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodighed er en dyd, og jeg skal prøve:-) men jeg synes nu, at jeg har ventet på det gule tæppe i en del år....

   Slet
 7. Dit vintergæktæppe er i hvert fald super flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det:-) Jeg glæder mig også hvert år over det skønne syn af vintergækkerne:-)

   Slet
 8. Skønt - der er forår på vej. Ih hvor jeg altså glæder mig :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ikke noget så skønt. Den anden morgen kl. 6, da jeg mødte på arbejde, var der ligefrem fugletriller, selom det var mørkt, så foråret må virkelig være godt på vej:-)

   Slet
 9. Sikke en vidunderlig mængde af vintergækker, det ser fantastisk ud. Her er få vintergækker men tilgengæld mange erantis (og jeg har plantet mange vintergækker). Elsker de første forårstegn, der minder os om den skønne nye havesæson, der lurer lige om hjørnet.
  God weekend
  Helle

  SvarSlet
 10. Vintergækker er ikke kræsne. Vær glad for at det er dem, du har mange af. For dem har man glæde af fra februar til april.
  Erantis blomstrer ikke nær så længe.
  De er egentlig ikke kræsne, ved terrassen har det lidt tørt, og sår de sig selv.
  Jeg bestemte for 10 år siden, at jeg hellere ville have dem et andet sted. Tilfældigvis der hvor jorden sopper i vand om vinteren. Det gik præcis som du beskriver. Men søde er de jo, men helst et sted hvor bladene hurtigt bliver dækket af f.eks storkenæb.

  SvarSlet