tirsdag den 19. marts 2013

Frans den 2. er flyttet ind

Jeg er efter mange års stort ønske endelig blevet den stolte ejer af en silkehane. Min veninde havde en hane for meget i sin lille hønsegård og de kunne absolut ikke enes. Jeg har diskuteret det ofte med min gnavne mand, om vi dog ikke skulle have høns, vi bor jo på landet og har jo af plads til fjerkræ, og så er det jo så praktisk at de laver en kraftig gødning, lægger æg, de kan spise kartoffelskræller og nyde godt af lidt ukrudt fra haven. Men manden sover ikke særlig godt, og vil absolut ikke høre hanegal kl. 4 morgenen, hvilket jeg jo bare ville nyde...suukk! Diskussionen har stået på i mange år, og jeg har ikke fået min vilje før nu:-) Jeg var jo nødt til at redde den stakkels hane fra at blive hakket ihjel, og når man først har en hane, ja så duer det da ikke at han dør af ensomhed - jeg må have fat i nogle høns til herren.
Silkehanen kom til at hedde Frans den 2., eftersom der jo allerede findes en herre, som hedder Frans den 1. (Det var ikke mit valg, at han skulle hedde Frans, men der var selvfølgelig afstemning og min mand vandt, så han bestemte at silkehanen skulle hedde Frans, og han er måske også lidt paveagtigt)Ja fornemt skal det være, og når vi skal ned og fodre ham, så hedder det, at vi skal ned til Paven i campingvognen. Han bor nemlig i en gammel campingvogn fra 1966, som drengene har haft som legehus. Fordelen ved silkehøns er at de faktisk godt kan tåle frost, dog ikke træk. Ulempen er at deres skind er sort og kødet blåt, så hvis man skal spise dem, så skal man kunne abstrahere fra det blå kød..men min Fransi skal IKKE spises!!

Hvis I skulle kende nogle, som har silkehøns til salg i Herning området, så sig endelig til:-) Frans den 2. af Brunshøj er ensom.
Ensomme Frans 
Hønsehuset, som jeg skal have lavet en hønsegård omkring.

20 kommentarer:

 1. Tillykke med din smølfehane ;-)
  Meld dig ind i dansk fjerkræ forum...her er ofte salg af silker, eller du kan selv efterlyse.
  Har selv høns i haven og de er blevet meget tamme....men desværre syntes vores hund ikke de høre hjemme her....så vi øver i hønsene osse må være i hele haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det:-)
   Jeg vil da lige tjekke det der fjerkræ forum lidt nærmere.
   Vores hund fik lov til at hilse på ham i dag, og selvfølgelig var han lidt ophidset, men da han er så rar og godmodig tror jeg nok, at han snart får lært, at hanen også skal bo her.

   Slet
 2. Hvor er han smuk! Nu må vi håbe han snart for nogle høns :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også at han er meget smuk, det er en lidt sjov race, som jeg først har stiftet bekendtskab nu, og så ved et helt tilfælde:-)

   Slet
 3. Sådan en smuk Fransi skal da hurtigst muligt ha nogle damer han kan gøre sig til over for... jeg ved ikke lige hvor man leder efter sådan nogle :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, sådan en flot fyr fortjener nogle damer, og gerne lige skønne:-)

   Jeg har tjekket guloggratis og den blå avis, men der er desværre ikke silker tæt på os, men ellers må jeg jo køre lidt længere efter dem:-)
   Silker må der til!

   Slet
 4. Hej Bente.Det er da et fint nyt medlem af familien.Men han blivr da nød til at have lidt selskab.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er han bliver nødt til. Hvis jeg ikke finder silkehøns til ham indenfor de næste par uger, så har jeg næsten en aftale på plads med at låne nogle kyllinger af en anden hønserace, bare så han ikke er helt alene
   Tak i lige måde:-)

   Slet
 5. Vores genbo har silkehøns, tror jeg nok, men det er lidt for langt væk :) Jeg er bange for, at hanen bliver upopulær hos din mand. Den hane de har hos dem galer meget skingert. Det er faktisk ret irriterende :)
  Held og lykke med at finde damer til Frans, så begynder den sikkert rigtigt at gale.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hønsevognen står nede i min vilde baghave, og vi kan ikke høre Frans' hanegal, før vi kommer tæt på. Han galer nemlig allerede, en lidt hæs og uskøn galeri, men alligevel et rigtig kykelikyyy:-)

   Slet
 6. Tillykke med hønseholdet, håber det lykkes at finde mager til paven (er der ikke noget med at paver lever i sølebat?)
  Har også tit snakket om at få høns, men her er gemalen også imod det.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg tror faktisk ikke at paver har det særligt godt i cølibat:-)

   Gad vide hvorfor mænd ikke kan lide høns??

   Slet
 7. Det er let at se, at frans II føler sig ensom. Jeg ved ikke, om det også gælder en silkehane; men det er jo forbudt at have en hest uden også at have mindst ét selskabsdyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror faktisk godt at man må nøjes med en enkelt høne eller hane, her er der vist mere om hvor mange man må have, når det kun er hobby.....meen Frans skal nok få damer:-)

   Slet
 8. Ja høns kan ikke være alene. Har lige fået en historie om en hane, hvor manden pegede på den og sagde bang, hvorpå hanen lagde sig ned og spillede død. Troede ikke høns var særligt vakse. Det er de åbenbart, så skal de heller ikke være alene! Enig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu heller ikke at høns hører til de klogeste dyr, men jeg synes virkelig bare at det er hyggeligt at have høns. Jeg er vokset op med en kæmpe hønse- og andegård, og har altid selv gerne ville have høns.

   Jeg troede nu heller ikke at man kunne dressere en hane til at spille død:-)

   Slet
 9. Det er ikke nogen specielt god ide at få små kyllinger til ham. Det skal være store høner han kan gå sammen med. Men kig ind på Dansk Fjerkræ Foeum, så skal du nok finde nogen til ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rådet:-) Det kan godt være svært, når der er forskellige meninger, jeg har nemlig også fået at vide at det ikke skulle betyde noget, om det for en kort tid var kyllinger, som han skulle gå sammen med.

   I første omgang er det nu også store kyllinger, som jeg er på udkig efter.

   Slet
 10. Kære Bente.

  Stort tillykke med Paven. Han er bare SÅ sød. Jeg har også længe ønsket mig høns i haven, men de kære ægtemænd, forstår ikke altid vore behov, vel? Godt du fik din gnavpot overtalt:o) :o) Silkehøns er da totalt uimodståelige. Jeg plager videre. Det kan jo åbenbart tage ÅR, før man får sin vilje....:o) Men du er et lysende eksempel på, at man ikke skal give op. Frans kunne med garanti imponere mange damer med sit smukke udseende og en hel campingSvogn til bolig:o)

  God weekend og god påske....håber at komme til at se mere til Paven

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Tante Grøn. Nej de gnavne ægtemænd skal nogle gange overlistes lidt:-) Jeg håber at du engang får overtalt din mand, for høns ville da lige være sagen i din cottage have.

   Sidste nyt er, at fra i dag kan jeg kalde mig selv ejer af 1 hane, 1 høne og 3 kyllinger..jeg er SÅ lykkelig, og kan stå og kigge på hønsene med et saligt smil i timevis.

   Der skal nok komme et indlæg inden længe:-)

   Slet