søndag den 24. marts 2013

Frans og hønsene

Frans den 2. er ikke så ensom længere. I går var jeg ude og finde nogle søde dværghøns til ham. Jeg havde planlagt at det også skulle være silkehøns, men nogle gange må man tage hvad der er. Det blev til den flotteste dværghøne, som ligner en sussexrace, hun har den dejligste buttede hønerumpe. Og så blev det også til 3 dværgkyllinger af blandet race, hvor man kan se at der også er lidt afstamning af silkeracen.

Frans er allerede meget beskyttende overfor dem, og hvor er han dog bare livet helt op med disse dejlige damer. Hønen mangler dog stadig at lægge æg, hun er nok snart træt af at have mig rendende hele tiden, for jeg er lige så spændt som et lille barn juleaften:-)
Kyllinger er stadig meget forsigtige og gemmer sig lidt i campingvognens gamle bænke, som er perfekte til reder. Kyllingerne er i tre forskellige farver.
 

22 kommentarer:

 1. Kære Bente.

  Tillykke med dine nye fjerede campingvognsbeboere. Nu er Paven stolt! Det ses jo ligefrem på ham. Ja, den søde hønerumpe, er da nuttet.

  Mon der skulle komme et bette påskeæg ud af den søde rumpe?

  Rigtig god påske.

  Æggende hilsner:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro at Paven er stolt:-) Der er liv og glade dage i campingvognen.
   Der er stadig ikke kommet påskeæg, men måske skal der gå et par dage efter flytningen, som nok kan virke temmelig stressende.
   God påske:-)
   Kh Bente

   Slet
 2. Tillykke med familieforøgelsen, dejligt at få rigtige påskekyllinger til påske :)

  Haveknus Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det:-) Ja det kunne jo næsten ikke være på et bedre tidspunkt
   God påske i haven
   Kh Bente

   Slet
 3. Hej Bente
  Ja, Frans kan være stolt som en pave, for det er da skønner små kyllinger han har fået om sig :) Meget smukke er de og heldigt de har blåt i sig, så de ikke skal spises. Boligen kan de heller ikke klage over, den er fin :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Frans er en heldig hane med sådanne flotte damer:-) Mange griner af mig, når jeg siger at hønsene skal bo i en campingvogn, kønt er det måske ikke, men som hønsehus, synes jeg nu at den er nærmest perfekt. Jeg regner med at der skal gro klatrevin op ad campingvognen, og at jeg skal have lidt blomstereng og måske lidtkøkkenhave omkring campingvognen, så det kommer til at se mere indbydende ud.
   God påske:-)
   Kh Bente

   Slet
 4. Sikken en køn høne....hende ville jeg osse falde for. Gad vide om hun er en kochin , har hun fjer på fødderne ?
  Sikket et fint mix der vil komme ud af den fine høne og frans

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige googlet kochin høns, og hun kunne godt minde om nogle af billederne, for halefjerene slutter af i en buet rumpe, som jeg kan se det på nogle af billederne. Jeg mener ikke, at hun har fjer på fødderne (jeg bliver helt i tvivl) nogle af kyllingerne har fjer på fødderne. Hun er ikke mor til dem alle. Der var faktisk 4 - 5 forskellige racer der, hvor jeg købte kyllingerne, og kyllingerne var jo så af blandet race.
   God påske:-)
   Kh Bente

   Slet
 5. Godt Frans har fået dameselskab :) Fin høne og fine kyllinger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ubeskrivelig lykkelig, nu mangler jeg bare at få lavet hønsegård, for når foråret kommer, så skal de da udenfor og skrabe i jorden:-)
   God påske
   Kh Bente

   Slet
 6. Sådan en flot hane, skal da have nogle søde høns at beskytte! Hvor er de søde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det virker også som om, at han virkelig beskytter dem. Nogle gange når jeg ser til dem, så putter de alle sammen i samme redekasse, hvor de nærmest ligger ovenpå hinanden, så det tyder da på, at de er glade for hinanden.

   Det er også lidt sjovt at kyllingerne er så forskellige, det bliver spændende at se hvordan de kommer til at se ud i en høneudgave:-)

   Slet
 7. Tillykke med hønsene, de er vel nok flotte. De vil da give en dejlig stemning i din have, når de går rundt og kagler og roder i jorden. Måske må de på nogle tidspunkter af året komme uden for hønsegården.
  Jeg ønsker mig også høns :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. De må ellers gerne komme ud og rode lidt rundt i vores frugthave, hvis kattene og musvågerne kan lade dem være. Vi har musvåger, som med jævne mellemrum patruljerer haven, og hønsene er jo så må, så hvem ved hvad kattene tænker, måske vil de være bange for dem eller også er det mad!
   Du må da også have fat i høns, jeg kan huske at du havde gæs til jul, sikke en stemning, som de må have givet haven på det tidspunkt:-)
   Kh Bente

   Slet
 8. Håber du får godt med æg. Flotte høns. Har selv nogle store, flotte, brun/sorte høns. Desværre er jeg lidt uenig med musvågen om hvem der egentlig har retten til de høns. Han plejer at tynde godt ud i flokken. Jeg havde ellers også overvejet nogle dværghøns, men de ville nok ikke overleve længe i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hønen er begyndt at lægge æg, og jeg er meget overrasket over, at æggene er rimeligt store i betragtning af det er en dværghøne, men det gør bestemt ikke noget.

   Rart med gode råd her på bloggen, nu er jeg i hvert fald klar over, at jeg skal have en overdækket hønsegård, for musvågerne svæver over haven i en fast rutefart:-)

   Slet
 9. Til lykke med nyanskaffelserne. Hvor ser det hyggeligt ud og det bliver spændende at se, hvordan kyllingerne udvikler sig. Kattene ville jeg nok ikke være så bange for. Jeg synes vores kat var rigtig god til at skelne mellem "tilladt" bytte og nix pille - både m.h.t. fjerkræ og kaniner. Til gengæld er musvågen nok ikke så velopdragen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok indbildning, men jeg synes faktisk at kyllingerne allerede er blevet større.
   Jeg er nu ikke så sikker på, at vores katte er særligt velopdragne, men det bliver spændende at se, hvordan det går med dem:-)

   Slet
 10. Kære Bente,
  Sikke nogle fine høns, hvor er det sjovt at de bor i campingvogn, genialt genbrug :) Held og lykke med de nye dværg campister.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Campingvognen var der jo, og ingen brugte den rigtigt til noget, så jeg gik og tænkte lidt på, om den ikke kunne anvendes som hønsehus.
   Pludselig stod jeg med en hane, og så kom campingvognen ellers i brug:-)

   Det virker som om campisterne er tilfredse:-)
   Kh Bente

   Slet
 11. Hej Bente
  Det er vel nok klart, at Frans den 2. er en glad kokkemand. Det er nogle fine små damer du har haft med hjem til ham.
  Jeg har også selv haft høns i en af mine gamle haver. Det gav mange sjove oplevelser.
  Mon ikke hønemor bare venter på solen, før hun begynder at lægge æg? Så det varer nok ikke længe. Her hos mig har solen skinnet meget de sidste dage, og gør det også endnu. Jeg håber virkelig foråret for alvor får lov, at tage fat nu.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Det kan godt være at det måske er solen, at hun venter på, og at kunne komme ud i en hønsegård. Vi mangler nemlig i gang med at få lavet hønsegården.
   Jeg spekulerer også lidt på, om det måske er en gammel høne, som jeg har fået, selvom hun ser jo sund og fin ud.
   Men pyt, selvfølgelig vil jeg gerne have æg, men det er nu ikke for æggenes skyld, at jeg har fået høns, det er simpelthen fordi jeg synes at det er så hyggeligt med sådanne med små væsener:-)
   Kh Bente

   Slet