mandag den 13. august 2012

Mine tallerkensmækkere

I år har jeg fået sået en hel del tallerkensmækkere, og hvor er de da bare et symbol på sol og sommer. Som noget nyt har jeg købt en sart gul og en bordeauxfarvet tallerkensmækker. De orange havde jeg i forvejen. Da jeg i sin tid så et foto af Claude Monets alle' med tallerkensmækkerne som kravlede ukontrolleret og vildt ind over gruset, så måtte jeg da også have sådan en alle', meen der mangler måske et år eller to endnu, før den er lige så vild og romantisk blomstrende som Monets:-)

14 kommentarer:

 1. Hvor ser dine tallerkensmækkere fantastiske ud! Bordeaux har jeg heller ikke set før. Smukt som de gule snor sig om trappegelænderet. Det blir ren Monet når alleen er blevet til :-) Ham kan man også hente endeløs inspiration fra.
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan købe sig fuldstændig fattig, når frøkatalogerne bliver pløjet igennem om vinteren. Allerede nu - har jeg fået frø på listen, som skal købes til vinter. Men mon ikke at jeg har frø nok af tallerkensmækkerne:-)

   Slet
 2. Utrolig smukke farver dine tallerkensmækkere har.
  De er smukke og dygtige "kravlere"
  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de arbejder virkelig for sagen:-)

   Slet
 3. Hvor er de smukke og de bordeauxfarvede er absolut meget mere spiselige end de orange (som ikke lige er min kop te)! De passer ind flere steder ihvertfald i min have! Siger lige som Rose, at der er dømt sommerromantik!

  SvarSlet
  Svar
  1. Deter rigtigt, at det er lidt nemmere at få de sart gule og de mørkrøde / bordeux til at passe sammen med andre farver. Men jeg kan nu også bare godt lide den knaldhamrende orange, den gør alt for at få opmærksomhed:-)

   Slet
 4. Jeg har også tallerkensmækkere for første gang i år, og de giver et dejligt frodigt udtryk. Næste år skal jeg have lidt andre farver( de er mest røde og orange) og gerne nogle der også vil klatre opad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er lidt forskel på hvordan de gror, men jeg er ikke helt klar over om det jord og gødning, som gør forskellen. Jeg kan i hvert fald se forskel på nogle af mine, nogle steder er der mere hestemøg end andre steder:-)

   Slet
 5. Hej Bente.Nu da jeg ser at man også kan få dem i bordeux er jeg da også varm på at få dem til næste år.Det ser rigtig godt ud som de snor sig God dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede egenligt at de ville være mere bordeux agtige, da jeg købte dem, men umiddelbart er de vel mere dybfløjsrøde end bordeux...men det bliver de da ikke grimmere af:-)

   Slet
 6. Jeg exellerer også i tallersmækkere i forskellige farver - også den bordeaux; men den helt store overraskelse i år er en af dem med orangeblomster, som har selvsået sig i et stort murerkar sidste efterår. Frøet har altså været udendørs hele vinteren i sne, kulde, frost og regn og gav sig så til at skyde, da det var sent forår. Og aldrig har jeg haft en så livskraftig tallerkensmækker: bare én plante fylder et helt murerkar, så nu vil jeg eksperimentere om et par måneder med at lade nogle frø blive i karret vinteren over. Måske bliver planterne kraftigere end dem, vi sår om foråret, således at Monets frodighed måske er inden for rækkevidde?
  Glædelig sommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også haft nogle af de orange til at overvintre og de er helt sikkert mere frodige og kraftigere, så jeg glæder mig da bare til næste år, hvor det hele bliver endnu mere frodigt:-)

   Slet
 7. Hej Bente. Hvor er de smukke. Dem har jeg også lidt af efter jeg opdagede, hvor flot det faktisk var. Jeg har dem i cremehvide, orange og røde.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Hvor er de dog smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet