fredag den 6. april 2012

Påske og hestemøg

Så kunne jeg ikke vente længere, trailerén blev spændt efter bilen og dagen kommer til at gå med at køre i fast frem og tilbage i fast rutefart mellem en mødding og mit hjem. Jeg kender et sted, hvor der er den skønneste mødding med flere år gammel hestemøg. På trods af at jeg har flere naboer, som har heste, så er deres mødding ikke gammel, så jeg må køre de 15 km efter møget. Når først hestemøg har fået lov at lægge i flere år, så består den simpelthen af lækker sort kompost.
Lyder jeg skør? Ja, måske, men når man har oplevet hvordan alt bare bliver grønnere og frodigere af hestemøg, så kan man godt arbejde lidt for det - og så er det jo GRATIS:-)
Lige nu har jeg frokostpause, og kom til at tænke på, at det er vist ikke så tit, at vi ser billeder af hestmøg på bloggen - så værsgo...lækker lækker kompost!

10 kommentarer:

 1. Der er slet ikke noget galt i at køre lidt efter godt hestemøg til haven. Det gør jeg også selv.

  Hvis jeg var dig, ville jeg prøve på at få lidt plads til noget af naboernes friske hestemøg. Så vil du allerede fra næste år have masser af godt kompost, som du ikke skal køre efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer faktisk også at gemme noget i komposten, men det kunne da godt spare lidt diesel, hvis jeg hentede lidt hos naboen i stedet..men kender du det med at komme til at snakke med andre, nogle gange er det hurtigere at hente møget langt væk:-) Jeg må hellere skynde mig at sige, at jeg har altså nogle søde naboer

   Slet
  2. Jeg kender godt det med naboer og snak... det kan hurtigt gribe om sig:)

   Slet
 2. Du er heldig, sådan at have adgang til hestemøg både i frisk og omsat kvalitet :)
  Jeg har på fornemmelsen, at omsat hestemøg er det nye guld, hihi

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nu aldrig været den, som kører i havecentre og fylder bilen op med dyr komposteret muld...hvorfor nu det, når man kan hente det bedste hestemøg helt gratis:-)

   Slet
 3. Det er da det rene guld, der er værd at køre efter :o)

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig selv brugt hestemøg, men har også hørt fra andre at det er guld værd... så der er nok noget om snakken :o)
  Rigtig go fornøjelse med det...

  Ha en go påske...

  SvarSlet
 5. Der er også ulemper ved møget, alt det hestene har spist indeholder rigtig mange ukrudtsfrø, så jeg får nemt et ukrudtstæppe...men jeg kan leve med det ekstra arbejde med at luge, da belønningen kommer i frodighed - altså ikke kun ukrudt:-)

  SvarSlet
 6. Hvordan er det nu.... det er møget der sætter maden på bordet..og...det er ikke al guld der glimrer.
  jeg har nogen gange overvejet at tage en plastikpose med på min spadseretur der tit går forbi en rideskole, hvor man kan SE, at der har været heste ude på vejen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så sandt, som det er sagt:-)
   Hvis du går ind og spørger rideskolen, så vil jeg vædde med at de meget gerne vil af med møget - tag du bare en spand med...

   Slet