torsdag den 19. april 2012

Kobjælder

Det er småt med indlæg fra mig, tiden er jo slet ikke til det og desuden er det knapt så sjovt, når kameraet er gået i stykker. Jeg kan godt fotografere, men displayet er i stykker, så jeg kan ikke se hvad jeg fotograferer og må bare krydse fingre for at det bliver nogenlunde, men jeg må slette mange!
Et af mine ynglinge her om foråret er kobjælden, og jeg har mange af dem, da de sår sig villigt - er den ikke sød?
Ingen havearbejde uden en kat!! Anton ligger oven på min hakke, så er jeg jo nødt til at snakke lidt med ham, når den skal bruges om lidt.

21 kommentarer:

 1. Træls med dit kamera, det er svært at undvære :o/

  Kobjælderne er bare SÅ søde, nu er der mange der har vist dem og jeg må altså også eje nogle af dem. Mener dog at jeg sidste år kiggede på dem og de var temmelig dyre, men det hænger da vist ikke sammen hvis de selvsår sig let... hmmm.. jeg må vist kigge igen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være at jeg ikke fik det beskrevet rigtigt. Jeg hjælper dem lidt på vej, når de er færdige med at blomstre. Så er der en fin pjusket mælkebøtte agtig fjerdusk, som i det rigtige øjeblik skal såes. Når frøerne nærmest glider at stilken uden modstand, så skal de sås. Psst...jeg kan godt sende dig en duskfjer, når tiden kommer

   Slet
  2. Ja og jeg har dem i hvide så det kan jeg også fru Friis!(jeg skal bare finde ude af hvornår, det rette tidspunkt er)
   Det er så sødt dit bed med lilla kobjælder og vibeæg, de passer fint sammen!

   Slet
  3. jeg har ingen hvide. Kun de røde og lilla, men jeg kan ikke rigtigt få det til at lykkes med at formere de røde. Af en eller anden grund kommer de ikke så nemt som de lilla.

   Slet
  4. Så må du sige til, for så kan jeg sende frø til dig Bente også!
   Jeg skal bare vide tidspunktet!

   Slet
  5. Det kan jeg da ikke sige nej til:-) Så snart frøene kan glide af stilken, skal de sås

   Slet
 2. Kobjælder er superskønne og jeg har dem også selv i haven :-)

  Måske jeg også selv skulle prøve at hjælpe nogen på vej, selvom det også kan lade sig gøre, at de helt uden hjælp selvsår sig.

  Kom til at lægge mærke til jeres, skønne gamle hus. Er det en gammel herregård e.lign., den ser helt vild stor ud, både stuehuset og staldbygningen.
  Jeg er vild med store gamle bygninger, men er også helt klar over, at det kræver meget at vedligeholde det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et stort hus, men altså ingen herregård. Det blev i sin tid bygget af en brunkulsbaron, som byggede det lidt større og pompøs end de andre gårde.
   Men tro, der er meget at holde på sådan en gård. Jeg kan efterhånden både mure, pudse og male:-)

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Det lyder meget spændende med den der brunkulsbaron, nogen må have tjent godt på det hårde slid andre udførte. Gad vide om der ikke findes nogle gamle historier om ham ;-)

   Velstand er ellers ikke det første der falder mig ind, når jeg har set, hvor småt nogle af brunkulsarbejderne boede med deres familier.

   Kan sagtens sætte mig ind i, at du har lært at lave både det ene og det andet :-)
   Det må virkelig også være en nødvendighed, når så stort et hus skal renoveres, men vel også en stor tilfredsstillelse, at man selv kan klare en hel del opgaver.

   Slet
  4. Når man bor sådan et sted, så kommer der rigtig mange historier om de som har boet der gennem tidens løb og også om brunkulsbaronen, som faktisk gik konkurs pga. byggeriet, men han levede til sine dages ende som en glad mand - har vi hørt:-)

   Slet
  5. Det var da altid noget, at han ikke mistede humøret ;-)

   Slet
 3. Intet forår uden Kobjælder, de er bare noget af det skønneste ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og de er skønne i alle deres stadier:-)

   Slet
 4. Det er da ikke så tosset, at kobjælderne sådan trives i din have.

  Storsmiler over Anton :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkeligt hyggeligt med mine følgesvende i haven, jeg går ikke mange skridt uden at der er en hund eller kat med:-)

   Slet
 5. Fint tip at få, at kobjældefrø skal sås med det det samme.

  SvarSlet
 6. Smukke Kobjælder :-D
  Jeg er som Fru Friis, også blevet helt pjattet med de dunede små skønheder.
  De står på ønskesedlen til når min have har fået lidt mere "form".
  Dejlig Antonmis du har :-D Vi har ingen kat selv, men jeg er så heldig, at her kommer et par katte og besøger mig næsten dagligt. Bettemissen som først er kommet til her for en mdr´s tid siden, tror jeg ligger og holder øje med haven. I hvertfald så kommer hun rendende med det samme jeg går ud i haven, også går hun ikke igen før jeg går ind. Det er rigtig hyggeligt.

  Marianne :-D

  SvarSlet
 7. Når kobjælderne er afblomstrede, så kan jeg da sende et par frøbreve til Marianne og Fru Friis:-)

  SvarSlet
 8. Jeg tror ikke jeg har været forbi "din have" før.

  Jeg har først lært kobjælderne at kende her i år, men har nu fem styk der venter på at blive plantet ud. Jeg er glad for at høre de breder sig villigt, for de er godt nok fine!

  Og dine katte er da dejlige - det er så hyggeligt med kat! Vores lokale planteskole har en kat. Den holder mus og andet skidt på afstand og så ELSKER den at de fleste kunder da lige kan afse lidt kæl :-D

  SvarSlet
 9. Hej Mette
  Ja, kobjælderne er skønne, dog kan jeg ikke få den røde udgave til at formere sig ligesom den lilla, men den skal måske behandles på en anden måde.
  Den lokale planteskole skulle vel ikke være HaveOasen ved Herning, for der ved jeg at de har et par hvide havekatte - det giver et hyggeligt butiksmiljø, når den hvide kat lægger henslængt over kasseapparatet:-)

  SvarSlet