torsdag den 14. august 2014

Diskrete Verbena

Jeg ville nødigt undvære disse Verbenaer i haven. De er perfekte makkere til roser og mange andre stauder, idet de er diskrete og fremhæver deres makkere
Lyserød Spydverbena
Kæmpe Verbena
 
 

 

8 kommentarer:

 1. Jeg har den hvide spydverbena i meget begrænset antal, så den skal jeg have fokus på at frøså i "børnehaven" ud over det den selv klarer at selvså. Jeg kan se på dine dejlige billeder at jeg må have den lilla til mit nye bed med Magnus Purpursolhat, for det kan da vist blive et godt match. Jeg mener den også findes i blålilla, så den skal jeg også have fundet.
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Spydverbena er perfekt sammen med Solhatte, og i sær i de blå toner. Jeg har ingen hvid Spydverbena, men jeg er nu også mest glad for de lyserøde og lille toner:-)

   Slet
 2. Det ser godt ud når der er så meget grønt løv og så med disse små farvestrålende blomster.

  Jeg kender ikke så meget til Verbena. Dufter den lige så godt som den ser ud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg synes ikke, at der er ret meget duft ved hverken Spydverbena eller Kæmpeverbena...men pyt der er så meget duft ved mange andre stauder i haven. Men sommerfugle og bier er vilde med Verbena:-)

   Slet
 3. Jeg har alle tre farver i spydverbena: den lyserøde som selvsår sig alle steder, hvilket den er velkommen til, den bliver aldrig en plage. Den hvide er på andet år i min have og bortset fra at den nok havde det rigeligt tørt, er den blevet stor og flot. Den blålilla er også på andet år, men har ikke gjort så stort væsen ud af sig, håber den bliver mere dominerende næste sæson.
  Jeg bruger de lyserøde i buketter - smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var ikke klar over, at den lyserøde var mere vild med at så sig selv end de andre. Jeg giver dig ret i, at Spydverbena er pragtfuld i buketter:-)

   Slet
 4. Hej Bente.Spydverbena har jeg for første år i min have.
  Har den i to farver..............skøn plante.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg såede Spydverbena sidste år for første gang i en blålilla og lyserød udgave, og det har jeg bestemt heller ikke fortrudt. Spydverbena er kommet for at blive i min have:-)

   Slet