lørdag den 10. maj 2014

Akelejer

Jeg kan ikke rigtigt sige, hvad min ynglingsblomst er, da jeg har rigtigt mange, og det ville være svært at vælge. Men Akelejen ville bestemt være i blandt top 10. Jeg har altid elsket Akelejerne lige siden, at jeg som barn havde min egen mini have i min mors have, hvor jeg havde en smuk mørkeblå Akeleje. Blomsterne kan ligne store strutskørter med et væld af flæser eller også er det enkelte blomster med lange sporer, og bladene er så fine og smukke i løvet. Jeg forstår ikke, at alle ikke elsker disse vidunderlige planter, jeg har oven i købet hørt, at en hel del mener, at det er ligesom ukrudt...mærkeligt!!
Min lille Chokolade Soldat, som jeg såede sidste år. Den er simpelthen min yngling lige nu, selvom den er meget lille og diskret, så er den noget så yndig.
Ukendt navn, men jeg har dem i massevis, da Akelejer jo er flittige til at så sig rundt om i haven.
Også ukendt, men sart i farven og smuk
Denne er først lige kommet i udspring, men den har noget af den mest flæsede strutskørt.
Jeg har mange flere, som ikke er sprunget ud endnu, og jeg glæder mig til at gense dem.
 
God weekend til alle:-)
 

 

4 kommentarer:

  1. Ja de er skønne lige til glansen går af dem, men sådan er det jo med de fleste planter :)

    SvarSlet
  2. Jeg elsker også Akelejer og er helt på dit hold. Hos mig er de ønsket og elsket i alle farver med strutskørter eller sporer de er alle sammen ventet og hjerteligt velkommen :o)
    Forsat god weekend og mors dag fra Linda

    SvarSlet
  3. Hei! Akeleier er en av mine favoritter. De har et så yndig uttrykk og ofte sarte farger. Morgenstemningen din fra i går likte jeg så godt. Ha fin kveld! Anne

    SvarSlet
  4. Hej Bente.JA !!! akelejer er bare en dejlig og smuk forårsblomst.......der villigt breder sig.
    God søndag Jette

    SvarSlet