torsdag den 20. marts 2014

Shop amok

I dag tog jeg traileren og kørte den lange vej til Lundhede Planteskole, som nu udelukkende sælger over nettet, men man kan få lov at afhente sine varer, hvis man ønsker det. Jeg havde gemt lidt julegavepenge, som jeg havde bestemt skulle bruges på hortensiaer og et par roser - se hvad traileren indeholdte:-)
Jeg har ønsket mig denne Adonis amurensis ´'Pleniflora' i rigtig mange år. Jeg har egentligt ventet på at min søsters Adonis skulle blive så stor, at den måske kunne deles, men mærkeligt nok er den aldrig blevet meget større. Nu ville jeg ikke vente længere på denne lille bedårende sag, men også lidt dyr sag!
Ti hortensia, Grandiflora, som skal gro i min blomsteralle. Oprindeligt var det planen at blomsteralleen skulle være varme flammende farver, men jeg har skiftet mening, nu skal den være fortrinsvis hvid, og her er det at jeg forestiller mig at disse hortensiaer må blive flotte engang.
En Rosa Glauca, som er en buskrose, har blålige blade og er lidt skyggetålende. Jeg glæder vildt til at se hvordan den kommer til være de blålige blade.
En mosrose William Lobb. Det var faktisk først sidste år, at jeg fandt ud af at der faktisk eksisterede mosroser, (takket været andre havebloggere) og disse er jeg faldet fuldstændigt for. Disse mossede rosenknopper er da bare skønne. Roserne skulle være rimeligt hårdføre, så det håber jeg passer.
 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Hej Bente

  Sikke nogle skønne planter du har købt. Bliver helt sikkert flot med de hvide hortensia. Men nabo har den gråløvedw rose i stort format og William Lobb købte jeg sjovt nok igår. Mit hjerte er det sidste år faldet for de mørke purpurfarvede historiske roser. De er store, hårdføre og sunde :-) god aften til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også fotoet af den flotte Wiliiam Lobb, som gjorde at den måtte jeg eje. Rosa Glauca har jeg nok mest valgt pga. af de flotte blålige blade, og det skulle ikke undre mig, om det bliver den som jeg får mest glæde af:-)

   Slet
 2. Sikken en dejlig masse planter du fik med dig hjem, og en mosrose, det var godt :)
  Du kan sikkert får glæde af dine hortensiaer i år, de er ret hurtige, så måske sætter de blomster allerede i år. Held og lykke med det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror faktisk at det var på din blog Lisbeth, at jeg fandt ud af, at der var noget som hed mosroser, og jeg har været forelsket lige siden:-)
   Jeg kan dog ikke huske, hvad din mosrose hed...

   Slet
 3. Dejlige ting du har købt! Jeg har lige købt noget super pænt hegn samme sted. Nu mangler vi bare lige at sætte det op ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg køber en gang imellem hos Lundhede, da de har et flot udvalg af historiske og engelske roser, og så fordi at jeg ikke bor længere væk, end at jeg kan afhente planterne...man sparer da lidt fragt:-)

   Slet
 4. Mosrosen ser rigtig lækker ud - den kunne også friste mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror heller ikke, at det er den sidste mosrose, som jeg har købt, nu håber jeg bare at den er hurtigt groende, så jeg ikke skal vente i ti år på den dejlige kæmpe af en mosrose, som jeg forestiller mig, at den må blive engang:-)

   Slet
 5. Hej Bente.Dejlige indkøb du har gjort.............det bliver da supersmukt med de hvide hortensia.Er vild med hortensia.......og har en del både i jorden og i krukker.
  Og mosroser er da bare for lækker.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har skam også det mest vidunderlige glansbillede inde i mit hoved af en hvid blomsteralle', hvor de store frodige hortensiaer fylder med deres hvide skyer, og om foråret er der hvide tulipaner og allium.....at forestille sig hvordan det engang må blive, er nok det halve af glæden:-)

   Slet