torsdag den 6. marts 2014

Mine nye smukke silker

Det er kun omkring et år siden, at jeg fik høns. Det startede med en flot hvid silkehane, som fik navnet Frans den 2., og herefter fik jeg nogle andre blandede dværghønseracer. Først nu har jeg også fået et par ægte sorte silkehøns. Silkehøns fås i mange farver og fælles for dem, er at de har sort skind og kødet er faktisk også sort, fjerene er næsten som silke. Jeg synes, at de er noget så smukke, og jeg er også nødt til at have nogle hvide silkehøns, så jeg kigger lidt i den blå avis med jævne mellemrum.
Når silkehønen bliver lidt ældre vil hun få en større dusk på hovedet.
Silkehønsene har bløde silkelignende fjer - nærmest hår. Skindet og kødet er sort.
Her er et foto fra sidste år af silkehanen Frans den 2. og hans høns
 
 
 

17 kommentarer:

 1. Ej, nogle fine høns! Jeg vil altså så gerne have høns! Og nu vil jeg have silkehøns :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, og jeg kan varmt anbefale silkehøns, de er både hårdføre og kan blive meget tamme, gode æglæggere og er skruk hele tiden:-)

   Slet
 2. Hvor er de søde - og smukke. Jeg får helt lyst til at stryge dem over ryggen.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk at høns kan være så silkebløde. Før jeg fik tilbudt min silkehane i sin tid, da anede jeg heller at der fandtes silkehøns:-)

   Slet
 3. Hvor er de skønne :) Vi skal til at lave hønsehus og gård herhjemme og jeg bliver da hvis nød til at lade et par silkehøns flytte ind.

  Vh. Frk. Vestrup.
  http://hos-frk-vestrup.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, det kan være at jeg sætter en helt silkehønse trend i gang:-) Men de er altså også bare søde, og deres store sorte øjne har simpelthen sjæl. De fleste andre høns har lidt mere stikkende øjne, som stirrer.

   Slet
 4. Det overrasker mig, at du skriver, at kødet er sort, det vidste jeg ikke. Søde ser de ud. Jeg har en veninde som har silkehøns, hun bærer rundt med dem og nusser dem som var det en kat eller hund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har dog heller ikke slagtet en silkehøne, men jeg har googlet fotos af kød fra silkehøns, og det er virkeligt sort. Det er nok ikke ligefrem noget man får lyst til at spise, selvom smagen skulle ligesom andet kyllingekød. Men mine silker skal nu heller ikke spises:-)
   Jeg kan også mærke at de virker meget mere tamme end de andre dværghøns, som jeg har, de er specielle:-)

   Slet
 5. jeg har en sort silkehøne hane fra sidste år som søger nydt hjem fordi vores naboer klager, han er ringmærket og du må få ham. børnene er bare så kede af hvis jeg slagter ham, så det er bedst han kommer et andet sted hen.
  kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej tak, men hvis det havde været en høne, og inden for rimelig køreafstand, så havde jeg stået med åbne arme:-)
   Jeg har faktisk en hane for meget i øjeblikket, men tak for dit søde tilbud, det må være lidt træls, at skulle skille sig af med sådan en dejlig hane.

   Slet
  2. ja men det går ikke, vi har en meget støjhadende nabo lidt længere henne af vejen.. hun siger også drengene ikke må spille basketball efter kl 16:00 osv osv. tror måske hun er lidt mærkelig....for det har jeg aldrig hørt nogen klage over før.

   KH
   Marianne

   Slet
 6. Kan du godt indføre nye høner i den eksisterende flok? Jeg har slet ingen erfaring, men synes da at have læst, at der er hakkeorden som gør, at det går hårdt ud over ny flokmedlemmer?
  De er simpelthen så flotte at se på, de små silkehøns.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro at der er hierarki og hakkeorden i hønsegården, og den første uge hvor jeg havde fået de to silkehøns var heller ikke særlig god. Jeg havde en hane, som hed Napoleon, og han kunne bestemt ikke lide de to nye i flokken, men nu er jeg kommet af med ham til en arbejdskollega, og der er ved at være ro i flokken:-)

   Slet
 7. Hei! Så fine de er. Må være morsomt å møte mange høns om morgenen som skal ha sin mat. Jeg er på morsom-planet fordi det ikke er mulig nå. Jeg har tenkt litt på bikuber.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Anne:-) Det må også være spændende at have bier. Min nabo har bier, og det nyder jeg også godt af, når de besøger min have

   Slet
 8. Hej og sikken nogle fine høns, hvis jeg ikke havde mine grå, som lægger lyseblå æg, ville jeg vælge silkehøns.
  De er søde og flotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad er det for spændende høns, som du har? Jeg fik også nogle lyseblå æg på et tidspunkt, da min sussexhøne blev skruk og lagde på et æg, så jeg var nødt til at låne æg udefra. Men jeg tror ikke at de blå æg blev til noget.

   Slet