søndag den 28. juli 2013

Idylliske stokroser

For en del år siden gik jeg i en sommerferie gennem de gamle brostensbelagte gader i Ebeltoft. Stokroserne groede foran de gamle bindingsværkshuse, og det kunne bare ikke se mere idyllisk ud. Den lille 'frøtyv' kom op i mig, og jeg prøvede diskret at tage frø fra alle de stokroser, som så ud til at have gamle frø, som var gamle nok til at man kunne så dem.
Et frø fra denne idyl har spiret på min gårdsplads, og den er næsten for ihærdig med at brede sig, så jeg rykker faktisk en del unger op af gruset. Jeg har haft en del stokroser i forskellige farver, men mange af dem har også fået rust. Dette vinrøde eksemplar har dog ikke så nemt ved at få rust, og så synes jeg også at den har nogle specielle blade, lidt ligesom et figenblad.
 
 

6 kommentarer:

 1. Smukt. Har netop selv købt 2 stokroser til en 20,- i håb om de vil trives hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når først stokroser har etableret sig, så er de ikke sådan at tage livet af. De har en rigtig god pælerod. Pøj pøj med dit indkøb:-)

   Slet
 2. Hej Bente.Sikke da en smuksak du fik fat i.....dejlig farve.Og også godt hvis den ikke får rust.God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig sund i forhold til de andre stokroser, som jeg har i forskellige farver. Jeg er nemlig dødtræt af rust i stokroserne, så efterhånden har jeg ikke så mange tilbage, da jeg er godt i gang med at udrydde dem.

   Slet
 3. Flot ser den ud, jeg har mange ved muren, de får rust, men det er ikke nemt at undgå. De er meget fotogene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nu også oprindeligt plantet eller sået dem op af et hegn, men denne stokrose mente at den ville gro i gruset, og det har den så fået lov til:-)

   Slet