mandag den 8. juli 2013

Forelsket i roser

Jeg plejer normalt ikke at have mange roser i haven, men jeg tror, at jeg må være blevet smittet af andre havebloggere, for lige pludselig er jeg gået amok i rosenindkøb.
Jeg købte bl.a. 5 Poulsen roser sidste år, som også blomstrede sidste år, men slet ikke så frodigt og smukt som i år. Nu er jeg virkelig glad for dem, og forstår hvorfor jeg anskaffede mig dem. Og så dufter de så skønt, sådan som en rigtig gamle rose nu gør. Rosen hedder Poulren018, hvilket jeg synes er et meget kedeligt navn for sådan en smucksack. Den skulle kunne blive ret høj, men endnu er den kun ca. 70-90 cm høj.

Jeg har også en drøm at indgangen til min gårdhave bliver fuldstændigt overfaldet af to hvide Lykkefund, som jeg også købte sidste år, og i år må jeg sandelig sige, at de går til den. Den ene er snart over to meter høj. Men alligevel varer det nok et par år endnu før end, at de så store og voldsomme, som jeg drømmer om.
Selve rosenknoppen på Lykkefund er ikke stor, men der er godt nok mange af dem. Et sandt lykkefund, som lever op til sit navn.
I Bilka faldt jeg for Burgundy Ice, som Claus Dalby reklamerer for. Farven er vidunderlig, men rosenknoppen holder kun omkring en dag, før den allerede går i forfald. Men der kommer mange knopper, og når man er så skøn, så kan alt tilgives:-)
 
I år har jeg 'kun' købt 6 Raubrittere, som jeg glæder mig helt vildt til at se i flor næste år. Måske er det årets sidste indkøb af roser...måske...:-)

8 kommentarer:

 1. Sidste år var et forfærdeligt rosenår i vores have - mange knopper rådnede simpelthen; men i år ser det helt forrygende ud. Lykkefund bliver garanteret lige så voldsom, som du har tænkt dig, og raubritter kunne jeg også godt falde for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom foråret kom uendeligt sent i år, så var der ikke de sene nætter med frost, som normalt kommer og bomber mange planter tilbage. Dette har nok betydet, at måske roserne står kanonflot i år.

   Slet
 2. Det er vist en ret smitsom virus, vi er blevet ramt af. Jeg har også fået anskaffet roser til haven, og har planer om flere ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller fundet en kur mod det endnu, så epidemien kan rigtig galopere på bloggene. Jeg drømmer skam også om mange flere:-)

   Slet
 3. Jeg kan godt forstå, at du er forelsket i dine roser, sådan har jeg det også. Burgundy Ice holder ikke længe i blomsten, den iagttagelse har jeg også gjort. Lykkefund har jeg købt, men de få knopper den havde tog rådyrene. Poulsen rosen ser spændende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må ellers være lidt sjovt, at er bare går rådyr rundt i haven, men jeg ville nu også være meget træt af det, hvis de tog for sig af de fine roser og stauder

   Poulsen rosen virker meget hårdfør, og jeg venter lidt spændt på om den da ikke bliver lidt højere, hvilket var planen at den gerne skulle

   Slet
 4. Dejligt med roser - de giver en særlig stemning synes jeg. Og bare rolig - Lykkefund skal nok snart vise sit værd og mere til. Jeg har en der i år er så vidunderlig at man skal huske at trække vejret. Har lavet end lang bænk under den, så man kan tage sig en lur under Lykkefund. Det er ren have-lykke:0)

  Skøn sommeraften fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal sandelig også love for at Lykkefund bliver frodigere og frodigere for hver dag. Siden at jeg har lavet indlægget, er rosen allerede blevet noget større og den bliver mere og mere hvid af knopper, som springer ud.

   Jeg kan lige forestille mig at sove under sådan en hvid himmel:-)

   Slet