søndag den 7. april 2013

Fingrene bestemmer...

Selvom det kan være en tidsrøver, så elsker jeg at bruge en halv dag på at flette gamle grene eller pil. Jeg er ikke pilefletter, men jeg fletter gerne nogle pilekugler og andet pynt hvert år. I dag havde jeg egenligt planlagt at drivhuset skulle have en grundig rengøring, så langt er jeg nemlig slet ikke nået endnu. Men så ligger der jo lige nogle afskårne grene fra vinranken, og så begynder fingrene helt af sig selv at flette kranse...sådan kan det nemt gå hos mig, planer bliver fuldstændigt forkastet til fordel for hvad fingrene synes er sjovt. Jeg fik flettet en krans med vinranke som basisring, og herefter blev der viklet grene fra kaprifolie og tobakspibe omkring kransen. Sådan nogle kranse eller hjerter laver jeg en del af. Jeg bruger dem som værtindegaver (til de som nu påskønner sådan noget), hvor jeg lige tilføjer lidt ekstra pynt i form af måske et velkommen skilt eller blomsterløg og andre friske ting fra haven. Da jeg havde færdiggjort kransen, fortsatte de selvstændige fingre med at flette en kugle i pil. Jeg har nemlig en kær veninde, som forsynede mig sidste år med H C Andersen pil, og jeg fik aldrig tid til at få lavet noget ud det. Pilen har stået i vand lige siden og kunne selvfølgelig godt være mere frisk, men det blev dog til en pilekugle. Det kræver faktisk stærke fingerkræfter at lave sådan en kugle, og det har jeg da heldigvis, men neglene er flækkede og fingrene bløder, fordi jeg simpelthen ikke ænser at passe på noget som helst, førend at jeg er færdig. Jeg er totalt opslugt af at flette....bagefter har man en herlig følelse af at have skabt noget. Det at skabe en have eller noget andet, er vel egenligt det, som driver værket og lysten til at bruge alt fritiden i haven hos mange af os.
Krans af vinranke, kaprifolie og tobakspibeplante og hjerte af klatrevin og rankler fra hassel.
Mangler lidt tilbehør inden, at de er færdige
Jeg har for sjov lavet et skilte med 'Bente i haven' og smækket på en gammel stige
Min krans på døren fra påsken. Skiltet er kreeret i vinterens sofahygge. Jeg udskifter æggene med noget andet, når 'fingrene' gider. Det er jo ikke påske længere.
 
På terrassebordet har jeg denne dekoration med hornvioler stående. Den anden dag var der kun mos og æg i reden, men katten Anton mente at han var en høne, og lagde sig ovenpå æggene...Mor blev lidt sur! Nu har jeg i stedet plantet hornvioler og håber at det ikke er lige så lækkert at lægge sig på som mosset.
Min pilekugle i H C Andersen pil, som er en dejlig grønlig flødefarvet pil.
 
 
 
 

22 kommentarer:

 1. Hvor er du kreativ. Det ser godt ud. Sådanne evner har jeg desværre ikke, det er min søster Jette der har arvet alle de kunstneriske evner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-) Det er lidt sjovt, jeg har også en søster, som påstår at jeg har arvet alle de kreative gener i familien, og har ikke overladt nogle til
   hende overhovedet.

   Slet
 2. Du måtte ihvertfald gerne kigge her forbi med dine fletterier!! Skønne er de :D Trangen og fantasien kan skabe vidundere, når man ikke kan lade være...

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når lysten er der til at kreere noget, så er det altså sjovere end at gøre et drivhus rent:-)

   Slet
 3. Det må være en dejlig evne at have, det ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men jeg vil nu påstå, at det ikke er svært. Først binder man nogle tynde bøjelige grene sammen i en krans, og så vikles og snoes der andre grene omkring, fastgøres hist og pist.

   Slet
 4. Hej Bente.Dejlige ting dine"hænder" lige pludselig laver.Din rust bue med den franske lilje er da bare så smuk.Har prøvet a flette med pil,og det var rigtig hårdt for hænderne..........men sjovt er det.Rigtig god søndag aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde:-) Ja, det er bestemt hårdt for fingrene at flette i pil, og man skal også sætte tid af til det. Måske er det derfor at jeg ikke fletter mere i pil, for jeg skal helst lave tingene hurtigt, og har ikke tålmodighed til at sidde en hel weekend og lave en pilekurv....tænk hvor meget arbejde jeg ellers kunne have lavet i haven:-)

   Slet
 5. Det er da noget hyggeligt noget du pysler med og det er ret fint også:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkeligt hyggeligt, det må vel kunne sammenlignes med, når nogle elsker at strikke eller at hækle:-)

   Slet
 6. Det er skønt når man har noget man virkeligt går op i, og når der kommer så fint et resultat ud af det.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Fingrene kræver altså ind i mellem at lave noget kreativt, og så tror jeg også at hjernen kobler lidt fra, og jeg slapper fuldstændigt af med det:-)

   Slet
 7. Sikke nogle dejlige kranse.
  Kender godt det med at have een plan, der må vige for det øjet ser. Min mand kender det åbenbart også hos mig, for da vi var en tur over haven i sidste weekend, fik jeg besked på at tage mig af bestemte ting "og så gør du det færdigt - ikke noget med lige at give dig til noget andet!" "Ja, chef!" sagde jeg og det var egentlig lidt sjovt - for det tog ikke ret langt tid! Ny oplevelse for mig!
  God dag.
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi lidt sjovt, min mand klager også lidt over mig nogle gange, og spørger ofte til de der spirekasser i vindueskarmene, om de dog ikke snart skal ud!
   Meen han skulle nu nødig snakke, Rom blev nu heller ikke bygget på een dag, hvad ham angår:-)

   Men det hjælper måske at have en lille 'kommandus' engang i mellem:-)

   Slet
 8. Hvor ser det godt ud.
  Hvem der bare kunne det...
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde:-), men jeg vil nu sige, at hvis lysten ellers er der, så er det ikke så svært:-)

   Slet
 9. Det er da lækre sager du har lavet Bente. Skønt med fingernemme ideer. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Eva:-) Gamle grene og haveaffald kan sagtens forvandle sig til fuglereder og kranse

   Slet
 10. Utrolig sode ting du fletter, bare det var mig der kunne det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, nu bliver jeg snart helt flov, så meget ros er en midtjyde da slet ikke vant til:-)

   Slet
 11. Hvor er de flotte, dine pileting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det eneste som jeg kan finde ud af at flette i pil - er pilekugler, alt andet skal jeg have hjælp til og lysten er måske ikke så stor. Men kviste og bløde grene kan da altid vikles rundt til en krans:-)

   Slet