lørdag den 26. maj 2012

Mine ynglingstræer

Jeg har en meget gammel hvidtjørn, som er på vej til at blive kridhvid i øjeblikket, den bliver jeg aldrig træt af at se på, slet ikke her i maj måned. Et andet ynglingstræ er såmænd hjortetakstræet, som jeg ved mange betragter som lidt af et ukrudtstræ, og det har jeg aldrig rigtigt forstået. Det danner rigtigt nok mange rodskud, men de er så nemme at tage op. Det ser meget eksotisk ud både med blade og uden. Om vinteren står den med de flotte tulipanagtige blomster og grene ligner faktisk et hjortegevir, deraf navnet hjortetakstræ.


7 kommentarer:

 1. Sikke søde misser og hund på dit coverbillede!

  Din hvidtjørn er umådelig smuk, den ville jeg heller aldrig blive træt af.
  Jeg har også hjortetakstræ og jeg er helt enig; det ligner et palmetræ og så lige ved terrassen. Men det har altid undret mig at det aldrig får de tulipanagtige frøstande som du viser? Det får en klasse frøblomst agtige frugter men så når de er væk, intet mere. Hmmm!?

  God pinse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du kan bare komme forbi og få nogle rodskud af mig, jeg river dem op med jævne mellemrum. De har altid haft de flotte frøstande.

   Slet
  2. Gerne :-),hvis jeg kommer på din hjemegn.

   Slet
 2. Hvidtjørn er også et af mine yndlingstræer, og når de blomstrer går jeg hver dag en tur langs Issefjorden, hvor de stråler - og bagefter går jeg hjem og læser for Gud ved hvilken gang Marcel Prousts beskrivelse af denne underskønne blomstring. Hvis du ikke kender den, kan jeg oplyse, at den står i første bind af 'På sporet af den tabte tid', det bind, som hedder 'Vejen til Swan'. Jeg kan ikke lige huske sidetallene, og jeg har lånt min bog ud, men det er ikke ret langt inde i bogen. Og den nye oversættelse, som kom for få år siden, er fremragende.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, må lige kigge efter næste gang, jeg skal på biblioteket, men der kommer jeg nok først sidst på efteråret...hvem har tid til at læse nu:-)

   Slet
 3. Nu blev jeg lige endnu mere hooked på at få en hvidtjørn i haven:)

  mht. hjortetakstræ, som kun får duske og ikke spir, så skrev jeg engang om det til Haveselskabets rådgivning og fik svaret, at jeg havde et han-hjortetakstræ. Det er hun træerne, som får de røde spir.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha, sådan hænger det sammen, tak! :-)

   Slet