tirsdag den 1. maj 2012

Haven den 1. maj

Jeg nyder at tulle rundt i haven i det gode solskinsvejr, alt bliver grønnere og frodigere for hver dag. Der bliver luget og ind i mellem kommer overskudsplanterne i potter til det lokale plantemarked den 12. maj. Jeg er ved at lære, at det er bedre at lave nye planter i potter efter vinteren, mange af sidste års små babyplanter, som har overvintret i potter er ikke kommet op endnu eller også er de gået til....suk!
Så lektien er at overskuddet bliver plantet ud fra potterne inden vinter, og så kan det blive plantet i potter om foråret.
Virkelig sød bunddække, surkløver som også er vinterhårdfør og breder sig villigt uden at være ukrudsagtigt.
Overskudsplanterne fra sidste år er i alle kasserne...i baghaven eller 'børnehaven'
Når jeg er i haven, kan man næsten være sikker på at se en trillebør, en hakke, en bold, en sort hund - som venter på at jeg sparker til bolden, han bliver aldriiig træt af det! Ved godt at I har set ham før:-)7 kommentarer:

 1. Ham den sorte ligner vores hund :-) han er også vild med bolde, og der ligger flere i haven.
  Surkløver er en køn bunddække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er utroligt praktisk at have en hund, som er vild efter bolde - han er nemlig så optaget af bolde, at han ikke har tid til at lave ulykker, så jeg har ingen dybe huller efter ham eller overgnaskede blomster - men jeg skal selvfølgelig passe på, hvor jeg skyder bolden hen - jeg har krummet tæer mange gange, efter en tåhyler, hvor bolden farer lige ind i en frodig staudebed...puuha...men så er det jo min egen skyld!!

   Slet
 2. Ih, hvor ser det hyggeligt ud i din have. Jeg skal vist lige have læst lidt tilbage i din blog der ser interessant ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde - jeg er lidt vild med dine 'naboer' :-)

   Slet
 3. Er den røde surkløver ikke så dominerende som den hvide? Jeg kan rigtig godt lide det frisk grønne løv, men er også meget træt af, at den inficerer ALT, den kan komme i nærheden af.

  Det må være dejligt at have selskab af hunden i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender kun den røde - altså du mener den lyserøde?? Indtil videre har jeg kun haft den i et skovbundsagtigt område, hvor det ikke gør noget at den formerer sig lystigt. Umiddelbart synes jeg at den er nem at fjerne, og jeg har ikke oplevet at gror inde i stauderne (endnu)

   Ja, det er dejligt en med havehund:-)

   Slet
 4. Den er sød den lille surkløver, men nok lidt for grovillig i min lille have - ak, det er galt når det ikke vil gro, og galt når det alt for gerne vil gro :) :)

  SvarSlet