søndag den 25. juni 2017

CPH Gardenshowet

I går tog jeg turen til Valbyparken sammen med Aaskov Havekreds. Det er første gang, at Haveselskabet afholder haveshow..og så måtte jeg da lige en tur til Valbyparken, hvor det blev afholdt. Når man tænker på, hvor meget der skal arrangeres og koordineres, når der skal afholdes så stort et arrangement, så synes jeg simpelthen at Haveselskabet fortjener stor ros. Det var et flot haveshow med styr på tingene. Det eneste jeg ikke forstår, er at dommerpanelet må da have drukket af potten, da de ikke tildelte Guld til Dorthe Kvists showhave, som jeg blev lidt vild med...se lige nogle fotos herfra. Haven var eventyrlig vild, der var en romantisk stemning som i en grøftekant, der var bistader på græstaget. Der var gammelt frugtespalierhegn, som var formet på smukkeste vis og det mest opsigtvækkende var en lille pavillon med en græseng på taget, det var lavet af smukke gamle genbrugsvinduer. Jeg er faktisk blevet så inspireret, at jeg da vist skal en tur ud i stalden og kigge på mine gamle dannebrogsvinduer...mon ikke der kunne kreeres en lille pavillon i min egen lille frugt- og hønsehave... Haven vandt nok ikke, fordi den var ikke simpel og enkel, jeg kunne forestille mig, at dommerpanelet består af havearkitekter, som vælger det sikre, som de kender. Der skal være lige linier og reglerne skal følges.....men suk, det er for kedeligt for min rodede hjerne.

6 kommentarer:

 1. Hej Bente.
  Jeg har også været på Sjælland, og blandt andet været på CPH Garden både onsdag og torsdag, og jeg synes absolut også Dorte Kvist's have burde have vundet, for den var jo helt vildt vidunderlig:-) Jeg har desværre ikke lige nogle gamle vinduer stående, men jeg fik faktisk både lyst til en te-pavillon ala Dorte Kvist og til et snydehus/kulisse, som det blå i "Den spiselige have", som Frank Kirkegård og de to andre havearkitekter fra haveselskabet, (hvis navne jeg desværre har glemt), har designet. Vi var flere havebloggere, der overværede award overrækkelserne, og ja du har fuldstændig ret. Dommerpanelet bestod af Laila Sølager,hende den rødhårede havearkitekt som du kender fra Claus Dalbys tv-udsendelser og 3 andre havearkitekter.
  ..... Jeg tænkte "Gud, bor du ikke på Sjælland", da jeg læste du har været med Aaskov havekreds på tur derover. Gad vide hvorfor jeg har bildt mig selv det ind??!?!! Det står da ellers lige så fint under din præsentation af dig selv. Det undrer mig da, at jeg har fået det så forkert ind i hovedet. Nå, pyt. Sådan går det jo nogle gange:-) Så er der jo slet ikke så langt imellem os endda.
  Fine billeder du har taget af Dorte og hendes smukke have.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Malene:-)
   Jeg er skam jyde med fastforankrede rødder i det midtjyske:-)
   Jeg har skam mange gamle vinduer, som bare står og samler støv i stalden, men det med at få noget skruet sammen, så det ligner en havepavillon og ikke Pippi Langstrømpes Villa Villa Kulla, det er nemmere sagt end gjort...jeg må vist indynde mig lidt hos den gamle...
   Kh Bente

   Slet
 2. Jeg vil give dig ret i at Dorte Kvists have burde have vundet.
  Der var så mange fine elementer i den,-ikke mindst det lille yndige hus.Planterne var smukt sammensat og dejlige farver.
  Hilsen fra Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke hørt mange sige noget andet, end at det burde være Dorthes have, som vandt. Ud over at det romantiske look vandt manges hjerter, så var det også helt tydeligt, at haven nok havde været en del mere tidskrævende at kreere.
   Kh Bente

   Slet
 3. Jeg synes også at Dorthes have var den flotteste, med skønne plante sammensætninger, og finurligheder. Det ser ud som om de fleste af os bloggere bedst kunne lide hendes have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven rummede så mange detaljer, at en havearkitekt nok krummer tæer. Jeg har en ide om, at en arkitekt er mest til formelle haver, lige linier, fokuspunkter og at det er mere enkelt..det er i hvert fald min opfattelse, og disse haver kan da være superflotte og spændende...men jeg synes bare at haveglæden bobler, når man ser et vildt romantisk staudebed:-)Det er nok derfor at de fleste bloggere faldt for haven, for den rummer lidt mere sjæl:-)

   Slet