lørdag den 3. september 2016

Mit ynglingstræ

Der er nok ikke mange, som vil nævne Fandens Spadserestok som deres ynglingstræ, men det gør jeg faktisk. En del vil nok mene, at det er et rigtigt ukrudtstræ pga. at dets mange rodskud, og så hedder det jo heller ikke Fandens Spadserestok for ingen ting! Det har torne og stikker, og det er absolut ikke et krammetræ. Men jeg synes, at det er noget så smukt. Det er et lille træ, og ser meget eksotisk ud, både når det er nøgent om vinteren, hvor det ligner grå spøgelses pinde, om sommeren står det med sine grønne frodige blade og om efteråret står det med sine skyer af blomster sammen med bordeuxrøde, gule og ildrøde blade...så smukt! Insekterne elsker træets blomster, og det kan lyde som om der er tusindsvis af svirrefluer i træet, når det blomstrer. Rodskudene? Ja, dem hakker jeg da bare over, hvor svært kan det være:-)

14 kommentarer:

 1. Spændende træ, jeg har før tænkt på at få mig et, men nu har jeg ikke mere plads, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj hvor ærgeligt med den manglende plads, men det kender jeg også alt for godt. Jeg er også kommet til at købe et par træer for meget, som det er svært at finde pladsen til...men når hjertet begærer og vil have mere, så er det ikke så nemt:-)

   Slet
 2. Jeg kan også rigtig godt lide træet, selvom vi ikke har det mere. Dengang vi havde det, stod det sammen med en stor bambus, og de skabte sammen et eksotisk hjørne, hvor de kunne slås om, hvem der voksede mest. Til sidst blev de bare for ustyrlige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja træet skal holdes godt nede mht rodskud, men jeg fjerner også en del blade, så de flotte stammer bedre ses...men ja det får ikke lov at passe dig selv:-)

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 3. Hvor er det dejligt at den plante også har tilhængere... længe leve forskelligheden

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes at dets ry er ganske ufortjent. ....og jeg er helt enig, skønt vi og haverne kan være så forskellige og alligevel inspirerer vi hinanden og vi forstår bedre hinanden pga den fælles passion

   Slet
 4. Ser da ud til at være et fint lille træ :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det sandelig også, og det bliver faktisk endnu smukkere, når det får efterårs farver om lidt

   Slet
 5. Hej.
  Ja det er et flot træ, når det jævnligt bliver tæmmet og holdt nede.

  Jeg har forsøgt, men orkede ikke alle dens rodskud.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal selvfølgelig holdes lidt nede, men et hak med spaden kan hurtigt tage livet af et rodskud

   Slet
 6. Jeg elsker det træ. Især synes jeg blomsterne og de små sorte bær er så skønne. Vi havde det i haven i mange år, men det gik desværre ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det samme træ, som vi mener? For Fandens Spadserestok har jo ikke bær. Jeg tror at det må være Hyld, som du mener, og det har jeg også i haven i flere udgaver...elsker duften, som bringer barndomsminder frem:-)

   Slet