tirsdag den 7. juli 2015

Lykkefund lever op til sit navn

Min rose ved indgangen til gårdhaven lever  til fulde op til sit navn. Den dag jeg opdagede rosen for få år siden i en af Claus Dalbys bøger var afgjort en lykkens dag, for en mere nem og villig rose findes da næsten ikke, og så er den tilmed så smuk
 
 
 
 
 


 

16 kommentarer:

 1. Wow hvor er den flot! Hvor gammel er den? Jeg plantede en sidste år, men den har ærlig talt ikke meget fart på. Mvh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er enten 2 eller 3 år gammel, men allerede det første år, havde den rigtigt travlt eller jeg er jo nok nødt til at sige dem, for der gror en Lykkefund på hver side af indgangen:-)

   Slet
 2. Jeg plantede min for to år siden, den har heller ikke så travlt, men står i skygge, det regner jeg med er grunden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine Lykkefund har kun få timers morgensol, og får så igen sol senere på eftermiddagen, så de får ikke fuld sol hele dagen. Jeg har ikke oplevet andre roser, som har så travlt med at vise verden, hvad de kan:-)

   Slet
 3. Den er da også bare super flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone, ja den kan virkelig anbefales, især til en portal:-)

   Slet
 4. Hvor ser den bare helt fantastisk ud, og noget af et blomster paradis du har dig! Jeg plantede en i maj, og den er selvfølgelig slet ikke så stor endnu, men den viser de første knopper, er spændt på at følge dens videre forløb, for blev pludselig opmærksom på at der findes to slags helena roser

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plantede faktisk nogle stiklinge fra rosen sidste år, og de er skam godt på vej op i et gammelt æbletræ:-) Jeg har også først for nylig set, at der er to Helenaer, og jeg skam også fået fat i den anden Helena her i foråret, og jeg glæder mig til at se, hvilken forskel der må være:-)

   Slet
 5. Den er da ganske overdådig, hold op et syn det må være i virkeligheden. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er faktisk ikke ret mange knopper, som er sprunget ud på billedet....der er nemlig tusinde af knopper, som ikke er sprunget ud endnu (og jeg mener tusindvis af knopper)

   Slet
 6. Lykkefund er bare så skøn, men netop pga dens grovillighed har jeg ikke turdet inviterer den indenfor.... måske det er rigtig dumt! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man inviterer Lykkefund ind i haven, så skal den da næsten også have lov til at udfolde sig, men saksen kan da stadig bruges. Jeg bruger lidt tid på at binde lange skud ind til rionettet, og nogle er jeg også nødt til at beskære den, for ellers ville indgangen til gårdhaven nok være mere eller mindre lukket:-)

   Slet
 7. Hej Bente.
  Ja, Lykkefund er en vidundelig rose.
  Jeg plantede to for tre-fire år siden, som skulle danne portal imellem to haverum. Men så gik det op for mig, at det ikke bare er en stor slyngrose, som jeg havde læst mig frem til, men en gigant rose istedet. Og derfor har jeg flyttet dem, så de skal gro op i hvert sit store træ istedet. Det har sat dem lidt tilbage, men de er umanerligt skønne alligevel. Ved pegolaen/portalen imellem de to haverum har jeg nu plantet rosen Trier istedet. Den minder lidt om Lykkefund, med de små hvide blomster, som blomstrer overdådigt, men den bliver knap så stor og så er den stedseblomstrende. Så jeg glæder mig meget til den kommer op over min store portal og fylder fra både sider og loft.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. En af goderne ved Lykkefund er også at en utålmodig havesjæl ikke behøver at vente i ti år førend, at man har en monsterstor rose, og det var også noget, som jeg hæftede mig lidt ved, da jeg plantede mine to ved indgangen til gårdhaven, hvor jeg ønskede et hurtigt resultat, eftersom jeg i en del år havde ventet forgæves på at der skulle gro en hæk, som jeg blev træt af, da det aldrig var blevet pænt. Men så kom Lykkefund og overtog det hele og gjorde det så godt, at den næsten er min yngling:-)

   Slet
 8. Lykkefund er min yndlingsrose....ingen tvivl om det.
  Desværre bliver den jo voldsomt stor. Min bue er 2,5 meter høj (med sider der er 3 meter) Deroppe er den forlængst....så jeg bliver nødt til at klippe den lidt til hvert forår, så den ikke tager magten helt fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan godt se, at mine kun er på vej til at blive nogle rosenmonstre, de er stadig i deres unge år. Jeg har placeret mine op af et småmasket rionet, hvor de gerne må fylde godt, men lidt beskæring undgår jeg ikke, for ellers bliver det jo bare en stor uformelig rosenskov.

   Slet