søndag den 1. februar 2015

Endelig breder Erantisen sig

Selvom jeg har haft min nuværende have i 20 år, så er Erantis først for alvor begyndt at brede sig i haven nu. I de fleste år har jeg haft en lille bitte klat Erantis, som har blomstret meget sent hvert år, og den har ikke bredt sig.
Men for et par år siden legede jeg haveklunser, det betød at jeg tømte en have for en masse stauder og andet godt. Det sker jo at ældre mennesker sælger deres fine have og hus til unge mennesker, som kun ønsker at jævne haven totalt og kun have græs og hæk - uforståeligt og trist ja. Men jeg står i hvert fald klar med min spade og trailer, for at redde lidt:-)
Derved har jeg pludselig fået Erantis, som både blomstrer tidligt og breder sig - skønt...man bliver da i bedre humør, når man ser de små gule blomster, som både trodser sne og kulde.
Vintergækker har jeg til gengæld i overflod af, og jeg deler dem også hvert år, således at der kommer endnu flere.
 
 

 

5 kommentarer:

 1. De skønne, gule forårsbebudere er ganske rigtigt længe om at brede sig. Vintergækkerne flytter jeg ihærdigt fra staudebedet og ud i læhegnet, men lige så ihærdigt kommer der nye i staudebedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine vintergækker gror nu også mest i læhegnet, og så under buskene. Jeg elsker at sætte dem i krukker, for så senere at plante dem ud i læhegnet:-)

   Slet
 2. Herligt med genbrugsguld :-) Her var erantisserne også længe om at sprede sig, men nu har de fat og selvsår sig villigt.
  God søndag.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også at der må være forskellige slags, eftersom der er så stor forskel på, hvornår de blomstrer og også på deres villighed til at sprede sig. Skønt at jeg endelig fik den rigtig slags, og så endda uden at jeg var klar over at jeg havde fået dem:-)

   Slet
 3. Jeg har sat nogle få erantis i kanten af læhegnet. De er ikke kommet op endnu, men sidste år var de også sent på den. Jeg har et håb om, at de vil brede sig ret flittigt, når de først kommer i gang. I min gamle have begyndte mine erantis efter 3-4 år at brede sig pænt, ikke voldsomt, men bestemt synligt.

  SvarSlet