fredag den 26. september 2014

Fandens spadserestok

Man forstår måske grunden til, at dette smukke træ har fået sådan et kraftfuldt navn, hvis man ved et uheld er kommet i nærkontakt med dets torne, og så er der selvfølgelig de mange trælse rodskud, som den laver hvert eneste år.
Men jeg ville ikke undvære den i min have, for jeg synes at det er noget af det flotteste træ. Om vinteren står det med sine spøgelsesagtige grå grene, og senere kommer de fine eksotiske blade. Og endnu senere står den med sine store skyer af hvide hyldagtige blomster, og hvis man ønsker en have med mange insekter, så er dette træ topscorer. Om efteråret er den aller smukkest med røde, gule og bordeux farver...uundværlig i min have!
Lige siden sommeren og indtil nu har træet haft disse blomster. De er fulde af svirefluer, så når man går under træet lyder der en høj summen.
Træet med de hvide skyer af blomster om sommeren

8 kommentarer:

 1. Ja smuk er den, fine billeder, jeg har den ikke i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist ikke mange ting, som du ikke har i din have:-) Denne Fandens Spadserestok har fulgt mig siden min første have, som jeg fik som nittenårig. Hvis man altså ser bort fra den lille 'børnehave' i min mors have. Jeg er lidt spændt på hvor gammel den mon kan blive...

   Slet
 2. Det træ har jeg kun hørt om, men aldrig set.. Hvor er det flot, måske jeg skulle ønske mig et.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du kommer forbi Kibæk egnen, så deler jeg gerne ud af rodskudene:-) Der kommer gerne en del hvert år, men jeg synes nu ikke, at det er så slemt at fjerne dem. Det skal bare gøres.

   Slet
 3. Vi har haft en af dem i vores have, men efter at have været i nærkontakt nok gange blev det for meget og selvom det er utroligt flot røg det ud af haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig i, at den kan være halvfarlig, hvis man ikke lige passer på. Men jeg oplever også, at jo ældre træet bliver, jo færre torne har den på den gamle del af stammen.

   Slet
 4. Det er et smukt lille træ, og jeg kan godt li´at den blomstrer så sent på året. Har tænkt på at plante en her i haven på et tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et lille træ, som ikke fylder alverden, så sådan en kan man altid få plads til:-)

   Slet