torsdag den 25. september 2014

Den flotte klatrevin

Med årene er jeg simpelthen kommet til at elske efterårets skønne forfald. Farverne er vidunderlige og fulde af kontraster og varme. Selvom det er lidt vemodigt at sige farvel til sommeren og vide at der måske kommer en lang træls kold vinter, så nyder jeg efteråret her og nu med de gyldne og røde nuancer som farver min have. Lige nu pryder klatrevinen den gamle staldgavl med sine mange forskellige brændte farver.
Se så mange nuancer bare i et eneste blad
 

 
 
 

8 kommentarer:

 1. Enig - efteråret er bare det smukkeste og godt at glæde sig over , inden vinterens komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og så er der også duftene i haven, som foråret slet ikke kan hamle op med. Lige nu sender hjertetræet dejlige duftstrømme af vanilje ud i haven, og selve høstlugten er uundværlig:-)

   Slet
 2. Hei! Den er utrolig flott. Huset får et helt nytt uttrykk.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser altid lidt hyggeligt ud, når huset har selskab af klatreplanter. Jeg har altid været vild med gamle engelske stenhuse, hvor der lige klatrer lidt grønt på:-)

   Slet
 3. Vidunderlige farver, den er utrolig smuk, måske skulle jeg overveje at få en igen. Havde en for mange år siden, men vores daværende hund bed stammen over :-S. Bladene er rigtig gode til dekorationer og i tørret tilstand, hvorefter man kan bruge dem til mange forskellige ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger også klatrevinen til rigtig mange forskellige dekorationer. Også hvor den er uden blade, for grenene er stærke og er nemme at sno til kranse:-)

   Slet
 4. Ja det er helt fantastiske farver der er nu, og din klatrevin er utrolig lækker, sådan en kan jeg med lethed finde plads til;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er uden tvivl smuk, men jeg vil lige advare lidt, da der er helt bestemt arbejde med den voldsomme klatrevin. Hvert år må jeg op på lange stiger og hive den ned fra taget. Jeg vil tro at den vokser ca. 3 -5 mtr. i løbet af et år, i hvert fald når den først er etableret. Hvis jeg ikke gjorde noget, så havde jeg en overgroet staldbygning:-)

   Slet