lørdag den 8. juni 2013

Lavendelbedet forvandler sig

Jeg er vist ikke specielt flittig på bloggen i øjeblikket, men jeg er stadig bagud med alt i haven, den sene vinter har ødelagt meget for mig. Men skidt bare jeg hygger mig med det:-) Lige nu bliver jeg mere og mere glad for det bed, som jeg førhen kaldte lavendelbedet, nu er det begyndt at forvandle sig, eftersom det bliver mere og mere domineret af blå lupiner og filtbladet kongelys. Udover disse to har jeg plantet en masse af mine ynglinge, som efterhånden skal udkonkurrere lavendlerne...bl.a nogle hvide Poulsens roser, blå kongelys, katteurt, indianermynthe, akelejer, riddersporer, iris, skælhoved, forskellige tidsler, engblomme, storkenæb og jeg kunne blive ved. Tre træer, nemlig Nordens Oliven er også med til at pryde bedet, og hvor er jeg glad for dem og for CD, som åbnede mine øjne for det yndige træ. Alle farverne er holdt i blå, grålige, hvide og sart gule nuancer, og sagt på jysk, så er det da vist ikke helt så ringe endda:-) Jeg er sjældent tilfreds med noget, men det nærmer sig...det kan dog stadig blive bedre:-)
Hov jeg har vist tippet kameraet lidt, men en kat og hund kom altså kravlende over mig, og så kan det være svært at koncentrere sig

12 kommentarer:

 1. Meget flot bed og skønne farvekombinationer. Du kan helt sikkert være meget tilfreds med udviklingen.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sætte faktisk lidt ekstra skub i en med planlægningen af det bed, når man kan se, at det udvikler sig til den bedre side:-)
   Kh Bente

   Slet
 2. Selv om jeg er glad for lavendler, så må jeg indrømme at et rent lavendel bed godt kan blive kedeligt (bortset fra juli-aug). De blå og violette toner står flot til facaden og huset.
  Meget vellykket.
  henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-) Det er et bed, som jeg ikke har gjort noget ved i mange år, der er ikke blevet tilføjet nyt, det har bare været der, da der er nok andre bede, at koncentrere sig om. Min søster satte mig dog lidt i gang, da hun en dag sagde, at det ikke var et bed, som man blev tiltrukket af, man gik hurtigt forbi. Herefter gik jeg i gang med at ændre det!
   Kh Bente

   Slet
 3. Fine bede det ser flot ud, sikke en masse fine planter, du har plantet i det.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Lisbeth, lupinerne gør nu også sit, men jeg skal vist til at ave dem lidt, så de ikke overtager det hele:-)
   Kh Bente

   Slet
 4. Ja det kunne da vist være "møj være!" Smukt bed som står flot til huset, og med en fin kant synes jeg :-) God søndag fra Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde:-)
   Næj, det æ vist æt så ringe endda:-) Fordelen ved bedet er at det efterhånden er ved at være så tæt, at der ikke kommer så meget ukrudt.
   Kh Bente

   Slet
 5. Hej Bente.Dit bed er blevet rigtig smukt,Farverne er også lige mig,og jeg har også et nordens oliven som jeg købte sidste år.Smukke lupiner......de har aldrig været flottere end i år.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lupinerne er virkelig smukke i år, gid de kunne stå i fuld flot i længere tid, men jeg kan godt se, at de er lidt aftagende:-)
   Kh Bente

   Slet
 6. Hvor ser det godt ud i din have.
  Så mange smukke lupiner. Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde, du er altid velkommen:-)
   Kh Bente

   Slet