torsdag den 13. juni 2013

Diskrete planteskilte

Jeg er ikke nogen ørn til at huske plantenavne, men dette er dog en ting, som jeg er blevet bedre til med årene. Ikke alt bliver dårligere med alderen, men det har måske også noget med interessen at gøre. Jeg har ikke førhen gået så meget op i hvilke navne de forskellige plantesorter havde, det betød mere at det så godt ud og at det var noget som jeg kunne lide. Men efterhånden som når jeg tager på plantemarked, hvad enten det er for at sælge planter eller det er for at købe, så er det altså lidt nemmere at kunne nogle plantenavne.
Jeg har rigtigt mange forskellige storkenæb, og jeg ved ikke helt hvor mange, for mange af sorterne ligner hinanden, måske 25 til 30 forskellige. Den anden dag opdagede jeg dog lige, at jeg lige havde købt en Storkenæb 'Johnsons', som jeg altså også havde i forvejen. ØV! Selvfølgelig kan jeg da ikke få for mange Storkenæb, men det var jo ikke derfor at jeg købte den. Jeg købte den, fordi at jeg ikke mente, at jeg havde den i forvejen. Nu skulle det være nok, fremover skal der planteskilte hos de planter, hvor jeg har mange forskellige, og hvor navnene ikke lige springer frem på lystavlen.
Men jeg er ikke vild med de der plasticskilte, og skiltene skal ikke være der, for at andre kan se hvad planterne hedder. De skal være der for at jeg ved hvad planterne hedder, og bare lige kan vende et blad og så hurtigt se hvad planten hedder. Men skiltene må dog gerne være til at holde ud og se på, så derfor tog jeg en del glatte sten, og bare skrev plantenavnene pænt med tush, og gav stenene lidt klar lak. Det holder nok et år eller to, og så kan den få en gang lak igen.
Altså Anton!! Han skal altid møvre ind foran kameraet:-)
Mine nye Chokolade soldater (akeleje), som jeg har sået i år, og glæder mig vildt til at, når de engang bliver nogle frodige basser.

12 kommentarer:

 1. Det er nemlig en rigtig god idé med "planteskilte" af sten. Jeg har også et par stykker liggende, og de er da noget kønnere end dem af plastik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu går jagten også efter nogle pæne glatte sten i øjeblikket, så mon ikke min sommerferie kommer til at gå lidt med jagt efter pæne strandsten:-)

   Slet
 2. De er unægtelig noget kønnere end plasticskilte. Jeg har en veninde som kalder det kaninkirkegård, når der er for mange hvide strittere i en have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, det var da en god og sjov betegnelse for den lille hvide skilteskov:-)

   Slet
 3. Hvor er det en god ide Bente - tak for inspirationen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nu så lidt, men jeg er vist ikke den første, som finder på det med stenene:-)

   Slet
 4. God idé med de rustikke stenplanteskilte.
  God aften.

  SvarSlet
 5. Smart idé, jeg tror jeg vil prøve det. Tak fordi du delte :)

  SvarSlet
 6. En smart idé og MEGET pænere end plasticskilte. Det ser godt ud...ja jeg er også glad for chokoladesoldaten og den er afblomstret nu.

  SvarSlet
 7. Hej Bente.
  Tak for den gode ide!
  Jeg er også begyndt at markere mine planter og havde tænkt mig at tegne en haveplan. Så kan man jo også have haveplanen i tasken, når man går på staudejagt....
  Jeg må også igang med at samle sten, for de skænder ikke haven på samme måde som de hvide skilte. Men tror desværre ikke jeg kan imponere som dig med den smukke skrift!
  God dag.
  Lotte

  SvarSlet
 8. Supergod idé. Det ser dejligt ud!

  SvarSlet