søndag den 10. februar 2013

Medens bollerne hæver...

Det er søndag og ungerne har vinterferie, så fastelavnsboller skal der bages, så vi kan hygge os sådan en kold søndag. Da bollerne skulle til at hæve, brød solen frem og himlen var pludselig meget blå. Vupti - kameraet kom mere eller mindre flyvende og Gizmo var helt med på en hurtig havetur.
Snart skal jeg i gang med at fjerne frøstande og visne græsser, jeg hører nemlig ikke til dem, som har haven friseret allerede om efteråret. Jeg kan godt lide de visne frøstande om vinteren og desuden giver det også en lille smule beskyttelse, at bladene og alt det visne får lov at lægge.

22 kommentarer:

 1. Sikke dejlige solskinsbilleder! Her er ingen sol, kun gråt.

  God fastelavnssøndag til dig og dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde:-)

   Når solen titter frem, så kommer lysten til at komme udenfor næsten automatisk, men det er godt nok hundekoldt!

   Slet
 2. Hej Bente,
  Var lige i gang med bollerne også. Her er dog masser af sne i Nordsjælland. Dynen har lagt sig i hele haven. Dejlig at du har små forårs spirer hos dig.
  Dejlige billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Her i området er der ikke meget sne tilbage, men mon ikke det kommer igen. Jeg er ved at lære ikke at glæde mig for tidligt, men det er dog dejligt at se vintergækkerne, som begynder at piple op over alt:-)

   Slet
 3. Jeg friserer heller ikke haven om efteråret, men nyder frøstandende om de så står med eller uden sne. Det skaber lidt liv derude.

  Troldnødden er meget smuk og skulpturel i den ellers nøgne have. Den kan jeg godt forstå, at du gerne vil en tur i haven for at se.
  Jeg har efterhånden set den flere gange på bloggene og kommer faktisk til at savne den. Jeg havde både en gul og en orange i den tidligere have. Måske jeg skulle finde en plads til den i min have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har Troldenød i begge udgaver, men det er først i år, at jeg rigtigt har glæde af dem, da jeg købte dem for 1½ år siden.
   Jeg har bestemt ikke fortrudt købet, da jeg lige kan forestille mig hvor flotte og store de må blive med årene:-)

   Slet
 4. Dejlige fotos fra en skøn dag - sol og glade smil på fastelavnsstemte unger...åh det varmer sådan en dag i februar:0)

  Dejlig søndag fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vintermånederne er lidt nemmere at komme igennem, når der kommer nogle traditioner ind i billedet og fastelavn er da hyggelig:-)

   Slet
 5. Vores troldnød er desværre pakket ind i grangrene som beskyttelse mod rådyrangreb og bliver nok ikke pakket ud, før sneen ikke længere dækker græsmarkerne heromkring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor må det være frustrende ikke at kunne nyde hvad haven bringer af skønhed og så især når Troldenødden er det som har mest farve i haven lige nu.

   Men udsigten til rådyrene må nu også være lidt skøn. Jeg har udsigt til et skovbryn, hvor jeg er heldig at få lov at se rådyrene engang imellem, men heldigvis er de ikke begyndt komme ind i haven endnu:-)

   Slet
 6. Dejligt at det er vinterferietid, jeg har godt nok ikke selv fri, men det er ligesom februar bliver kortere, fordi der er et pejlemærke midtvejs. Så kommer der nok sædvanen tro en sidste krampetrækning af vinter og SÅ skal vi i haven :) Jeg rydder også først op om foråret og nyder at ligge på knæ med rumpen i vejret og udstøde begejstrede grynt, når jeg støder på spirer og småplanter under oprydningsarbejdet.
  Troldnøden har fristet mange gange og mon ikke den sniger sig ind på matriklen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, februar føles ikke så lang, når der er sådan en vinterferie midt i det hele, selvom jeg nu også kun har ferie en dag, så er det jo helt frihed ikke at skulle være chauffør til drengenes håndbold og guitar og hvad de nu ellers går til.
   Jeg glæder mig også helt usigeligt til at rode i jorden igen og tager da også en runde i haven hver dag, bare lige for at se om der ikke skulle være kommet nye spirer frem:-)

   Slet
 7. Ja det er dejligt med lidt solskin og blå himmel, det blev ikke til meget her, men himlen blev flot.
  Vi skal snart i gang med at klippe stauderne ned, det tænkte jeg også i formiddags, da jeg gik rundt. Men helst uden frostgrader, så går det bedre.
  Jeg er også rundt hver dag, det skal man da :)der skulle jo nødigt ske noget, uden vi opdager det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom jeg kigger lidt hver dag, så kan jeg stadig blive overrasket over nogle nye spirer som lige pludselig bare står der uden at jeg har opdaget, at de var på vej...

   Det er svært at vente, men det varer nok ikke mange dage, førend jeg fjerner blade fra stierne, det nåede jeg ikke i efteråret, hvor tiden løb lidt fra mig.

   Slet
 8. Der er for alvor dukket forår op i din have. Troldnødden har jeg ikke selv, men kan se min nabos, så den nyder jeg godt af nu!
  Herlige fastelavnsboller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nu ikke så meget som blomstrer endnu i min have, men juleroser og vintergækker er der og så selvfølgelig Troldenødden.

   Fastelavnsbollerne var hurtigt væk, måske skal der en ny portion til:-)

   Slet
 9. Ja her i huset er det mig der har vinterferie, er skolelærer og børnene er alle flyttet hjemmefra.
  Man ser tydeligt på dine billeder at du bor "sydpå"
  her er vi slet ikke så langt fremme. Min troldnød har slet ikke tænkt på at blomstre endnu og vintergækkerne er bare meget små grønne spirer.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk at der kan være sådan en forskel! Mine Troldenødder begyndte så småt at blomstre i januar og er nærmest ved at være afblomstret, men vintergækkerne er nu heller ikke særligt langt oppe hos mig endnu - nærbillederne kan godt snyde:-)

   Slet
 10. Det er da helt forår i din have Bente. Dejlige billeder.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Der må meget gerne komme endnu mere forår i min have, men der er vist for meget frost endnu - desværre:-)

   Slet
 11. Hej Bente.De ser lækre ud dine fastelavnsboller.Nåede desværre ikke at bage nogle.Jeg klipper heller ikke mine stauder ned......elsker dem med sne på her om vinteren.Men glæder mig da til at det bliver vejr til at gøre det.Troldnødden har jeg set hos rigtig mange bloggere,men har desværre ikke nogen selv.God søndag til dig Jette

  SvarSlet
 12. Kære Bente,
  Hvor er det nogle gode fotos du har fået taget. Jeg gider heller ikke selv at frisere haven, når efteråret er ved at ebbe ud. Det må vente til forårssolens stråler kommer frem og kan varme mine kinder. Herligt at møde ligesindede herinde i blogverdenen - alting behøver ikke at være så velfriseret.
  I morgen er det forår og jeg sender dig en masse solstråler.
  Mathias

  SvarSlet