mandag den 14. januar 2013

Troldenødden blomstrer

Der er ikke mange lyspunkter i haven lige nu, hvor der igen er faldet sne, som jo selvfølgeligt pynter lidt på haven, muldvarpeskudene er da blevet dækket, men det er altså ikke sne, som jeg har brug for længere, det er forår! Jeg trænger til noget grønt og noget, som blomstrer. Jeg kan faktisk kun finde Troldenøden, som blomstrer lige nu i haven med sine små diskrete blomster.
Gul troldenød
Rødlig troldenød
Kongelysets blomsterstand er stadig flot her om vinteren.
Gizmo er dog vild med sneen og kommer helt i hvalpestadie. Han tonser rundt i sneen og finder gamle æbler, som der skal leges med.
Hjortetakstræets blomsterstande er også smukke, når bladene er væk.

12 kommentarer:

 1. Smukke vinterbilleder med lys og farverklatter i sneen. Virkeligt fine og delikate:0)

  Jeg har desværre intet farverigt i haven for tiden. Har flere gange uden held forsøgt med kejserbuske, men nix.

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også kejserbusk, men den blomstrer bestemt ikke i min have endnu. Jeg var skam ude og lure på den, da jeg så at busken blomstrede hos Signe..men nej så heldig er jeg ikke.

   Kh Bente

   Slet
 2. Godaften Bente.Dejlig med den troldnød....der er rigtig mange der har den.Men i har da fået noget sne.Her er der kun et lille fint lag.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette
   Ja, der er kommet et godt lag sne her i det midtjyske i dag, og der er vist mere på¨vej i morgen...suuuk siger trunten som skal cykle til arbejde:-)
   Kh Bente

   Slet
 3. Skønt med dine troldnød, og du har ikke kun en, men en af hver farve :-)
  Troldnød er nogle af de buske der også skal plantes her i haven engang. Jeg vil nemlig gerne have noget farverigt at se på hele året.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lidt vild med den røde Troldenød, men mine buske er små endnu, da det vist nok var forrige år, at jeg købte dem i en gartnerhal.

   Jeg kan kun give dig ret i, at det er vigtigt at vi har lidt at se på hele året, selv i denne vintertid:-)
   Kh Bente

   Slet
 4. Dejligt med lidt farver på denne årstid.
  Jeg har en kejserbusk, men den starter altid med at blomstre i oktober og november, går så i stå og kommer igen i februar marts, jeg kan se lidt i den nu, men ikke meget Min røde troldnød er slet ikke kommet igang endnu, jeg overvejer at få en gul, regner med at de er lidt før ved den
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Mine Troldnød blomstrer nu på samme tid, så jeg tror ikke at der kan være den store forskel, men jeg glæder mig til at de bliver større og lidt mere buskede, for lige nu stritter der kun et par grene.
   Kh Bente

   Slet
 5. Jeg har også haft en rød troldnød, men den døde sidste forår på grund af det milde vejr og derefter frost. Derfor er jeg ganske tilfreds med, at vinteren kommer nu, så planterne ikke når at lege forår, men når vi når 1. marts, så må det meget gerne være slut med sne og frost.
  Sjovt med Gizmo min søn og svigerdatter har en kat, der hedder Gizmo :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver også ved med at fortælle mig selv, at det faktisk er godt at der er kulde og sne lige nu, men du kan tro at jeg længes mod foråret.

   Efter at der i sin tid var filmen, som hed Grimlings, så tror jeg at der er mange hunde og katte i Danmark, som hedder Gizmo. Vores Gizmo havde allerede navnet, da vi fik ham i dyreinternatet. Tænk at nogen kan skille sig af med sådan en dejlig hund:-)
   Kh Bente

   Slet
 6. Utroligt at der er planter som trodser sne og kulde og blomstrer nu - men dejligt :o)
  Det eneste jeg kan præstere lige nu, er vinterjasminen der overvejer om den skal blomstre :o)
  Og nå ja, juleroserne - men de er jo gemt under sneen nu :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger noget, jeg har da også juleroser, men jeg synes altid at mine ser lidt pjevsede ud med halvspiste blade og blomsterne, som halvt gemmes under sne og blade - men de er der:-)

   Jeg har til gengæld ingen vinterjasmin, den har nok mere knald på farverne end Troldenød, måske skulle jeg overveje at få sådan en...
   Kh Bente

   Slet