lørdag den 19. september 2015

Lørdag i haven

Endelig kan jeg få en længe ventet lørdag i haven, hvor det både er godt vejr, og hvor jeg bare kan koncentrere mig om haven. Skøn efterårsdag:-)


 
 
 
 Fortsat god weekend derude i haven:-)

 

 
 

13 kommentarer:

 1. En helt perfekt tidlig-efterårs dag vi har i dag.
  Jeg kan godt lide den heftige farvekombination af lilla og orange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg elsker lilla og orange sammen, og jeg synes at farven lilla kan bruges som bindefarve med alle mulige andre farver. Den er lidt neutral i mine øjne:-)
   Kh Bente

   Slet
 2. Kære Bente.

  Også jeg er at finde i haven idag. Vejret er perfekt.Jeg elsker sensommerblomstrende stauder. Af dem du viser, er jeg især meget glad for solbruden, som jeg desværre ikke rigtig har held med. Den har da ellers ry for at være nem.

  Hvilken type jord, vokser din i? Og får den fuld sol?

  Hyg dig ude i din smukke have.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte
   Jeg er slet ikke i tvivl om, du ville være i haven i dag:-)
   Solbruden har jeg haft i ret mange år, måske tyve år, men uden den har formeret sig ret meget, jeg har ventet og ventet i mange år på, at kunne fordele den noget mere som baggrundsstaude i mit store staudebed..men ak. Men så for et par år siden blev jeg lidt mere rundhåndet med kalkspredning, og begyndte at forkæle dette bed noget mere, både med hestemøg og kalk, og så skal jeg da love for at der skete noget. Min jord er ellers en god muldjord, men den mangler nok kalk.
   I år bugner bedet af denne smukke solbrud, og den får fuld sol.

   Fortsat god lørdag:-)

   Kh Bente

   Slet
  2. Kære Bente.

   Tusind tak for rådet. Kalk og gødning må der til. Jeg vover forsøget een gang til.

   Sikke et smukt vejr. Perfekt til havearbejde. Men jeg skal hjem til min ikke helt unge far og lave mad til hans fryser:o)

   God søndag til dig og dine

   Slet
 3. Det må have været dejligt.
  Jeg nåede aldrig derud - bortset fra de 10 min jeg tog fotos - jeg brugte det meste af dagen på at lære min nye telefon at kende.... Nå ja....og så havde vi også en lidt kraftig byge i formiddags...det satte lidt en stopper for lysten til at rode med våde planter :)
  Håber jeg når derud i morgen efter vi har været til høstmarked...hvis vejret er med os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ironisk nok begyndte det at regne her ti minutter efter, at jeg havde skrevet indlægget, men det blev da heldigvis kun til en byge. Så er det godt at have store træer i haven, hvor man kan stå i læ for regnen:-)
   Kh Bente

   Slet
 4. Hei!
  Høsthagen er så vakker, men det er litt vemodig også. Vakre farger i hagen din.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak for det:-) Ja det er en lidt vemodig tid, men som årene er gået, så har jeg lært at sætte større pris på efteråret. Der findes da ikke noget andet tidspunkt på året, hvor der er så mange dufte i haven:-)
   Kh Bente

   Slet
 5. Hej Bente!
  Lækre farvesammensætninger:-) og dejligt at læse om solbruden, for har en "spinkel" en af slagsen, troede faktisk at den havde stået for klemt, men måske den bare har manglet gødning...
  God søndag hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Mine få solbrud var igennem mange år også bare nogle bitte små klumper, som knapt kunne deles, men jeg tror altså at det var kalken, som gjorde forskellen:-)
   Fortsat god søndag:-)
   Kh Bente

   Slet
 6. Hej Bente,Dejlige billeder fra din septemberhave.
  Og tak for rådet med gødning og kalk til solbruden.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet