tirsdag den 20. januar 2015

Euphorbia frø fra good old England

Juhuuu...så kom der frø ind ad døren. Tænk at en halvgammel havetosse på 45 år, kan blive så barnlig glad for et lille brev fra England. Jeg plejer gerne at købe nogle nye spændende frø hvert år i januar, og jeg var lidt ude efter nogle specielle Euphorbia (vortemælk), og uanset hvor jeg har søgt, så havner jeg i udlandet, når det kommer til disse sorter indenfor Euphorbia....iiihhh hvor jeg glæder mig til at se spirer, men det varer dog lidt inden de skal sås.
Mine indkøb består af:
Euphorbia Characias Wulfenii
Euphorbia Mellifera
Euphorbia Valdevillosocarpa
Euphorbia Lathyris
Euphorbia Characias Characias
Euhorbia Stricta 'Golden Foum'
Clematis Pitcheri
Angelica Sylvestris 'Ebony'
Alstroemeria Aurantiaca (gratis)
 

13 kommentarer:

 1. Hej Bente. Det er virkelig spændende læsning. Det er ikke mange Euphorbia entusiaster man finder i blogland. Jeg glæder mig til at følge udviklingen. Jeg springer såningen over og køber planter, og mange overlever desværre ikke de danske vintre, men så køber jeg igen. I blomst er de helt fantastiske sammen med tulipaner. Hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Else Nej du har da lidt ret i, at det er ikke meget at man ser til Euphorbia her i bloglandet, og hvis man ser nogle, så er det mest forårs vortemælk, og sjovt nok så har jeg slet ikke denne. Jeg har nogle andre slags, men kunne godt tænke mig nogle større udgaver, hvilket mange af de købte frø udgaver er. Jeg synes også at Vortemælk klæder de fleste planter, de har nogle dejlige syrlige grønne farver, som passer til næsten alle andre farver:-)

   Slet
 2. Tja...denne havetosse på 48½, bliver nu også temmelig euforisk, når der dukker frøpakker op i posten :)

  Lyder spændende med dine euphorbia. Jeg har vist kun en i haven...men den er jeg meget glad for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er ligesom et lille barn juleaften, når posten kommer med frøposer, og det er halvfarligt at kigge på frø hjemmesider, jeg får lyst til at bruge en formue, men jeg bliver dog bedre til at styre mig for hvert år:-)

   Slet
 3. Det er da spændende at modtage sådan en samling frøposer og se, hvordan såningen udvikler sig. Den første ser man tit i engelske haver, men jeg har desværre ikke haft succes med at så den. Måske er du heldigere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt på, om det vil lykkes mig, men hvo intet vover intet vinder:-) Det er faktisk også igennem nogle engelske haveudsendelser, at jeg fik øjnene op for at der findes utallige slags af Euphorbia, og jeg er ikke rigtig stødt på nogle danske planteskoler, hvor man kan få ret mange slags....og så man jo ty til udlandet:-)

   Slet
 4. Virkelig spændene frøvalg :) :) - høster du også frø af dem i sensommeren ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis det vil lykkes for mig, men jeg tvivler på, at de kommer i blomst allerede i år. (hvis du ønsker nogle frø til den tid, så skal jeg prøve at huske dig, men ellers må du gerne lige hive fat i mig)

   Slet
 5. Næh! Er man først angrebet af den bacille går det aldrig over. I disse dage går jeg 76-årige havetosser og venter spændt og utålmodigt på Cimicifuga ramosa og Nepeta subsessilis og Veronika longifolia samt nogle andre frø, som jeg indtil forleden slet ikke vidste, at jeg manglede ....
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det bare!! En gang havetosse - altid havetosse:-) Spændende med din Sølvlys - Cimicifua Ramosa, jeg har også prøvet at så nogle af mine, og jeg krydser fingre:-)

   Slet
 6. hej Bente.
  Det ser jo spændende ud.
  Håber at alle frøene lykkes, så du kan vise dem frem senere.

  Hilsen Bente Busk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også, det er lidt af en sats, at så så mange vortemælk, når jeg ikke har nogen erfaring med at så dem...men jeg kunne slet ikke stoppe klikfingeren, og jeg kunne jo sagtens have købt mange flere, hvis jeg ikke havde givet mig selv et beløb, som ikke måtte overstiges:-)

   Slet