søndag den 29. maj 2016

Rumopdelere og espalier

Langs en af havestierne har jeg kreeret nogle rumopdelere eller man kan vel også kalde det for espalier, da der skal gro roser og klematis og andet godt op ad stolperne. Stolperne er fældede hasseltræer eller ahorn, som alligevel gror som ukrudt i læhegnet, disse har jeg bundet sammen med med pil, og på toppen af hver stolpe har jeg placeret porcelænslån, som jeg har plyndret fra diverse kander og tepotter. Men roserne er stadig unge, og derfor kan man knap skimte dem på dette foto, men hvor jeg glæder mig til at se f.eks. Constance Spry, Giardina, Jasmina og Eden kravle til vejrs og forhåbentligt give en vild romantisk stemning haven.


lørdag den 28. maj 2016

Den gamle hvidtjørn

Hvidtjørnen er et af de smukkeste gamle træer i min have, lige nu er den nærmest hvid som sne, og inden længe kommer det til at sne i haven, når den afblomstrer.
 
 
 
Under hvidtjørnen er der dette skovlignende bed 
Morgensolen lyser skovbedet op. 
 
 


onsdag den 25. maj 2016

Blomsteralleen

Hvor går det hele dog med lynets hast her i maj, i løbet af tre uger er stauderne i alleen skudt op med en fart, hvor jeg ikke helt kan følge med. Jeg er især glad for guldvalmuerne, som står i utroligt lang tid, de lyser op med de små orange pletter i skyggen af birketræernes blade.



tirsdag den 24. maj 2016

Det regner med guld

For måske 4 år siden købte jeg en guldregn på Aaskov Plantemarked, og siden har jeg igen købt 3 yderlige guldregn. Disse køb har jeg bestemt ikke fortrudt, i år er det først købte træ begyndt at vise hvad det kan - nu det regner med guld



søndag den 22. maj 2016

Krukamok

Ved indgangen til min gårdhave eller arbejdsplads går jeg hvert år amok i krukker. Krukker som jeg har købt på loppemarked eller har fået, bliver tilplantet med stauder, og kun nogle få med sommerblomster, som gerne er hornvioler eller stedmoderblomster. I år lykkedes det mig dog ikke at få fat i nogle flotte hornvioler til en god pris. Nogle af de planter som jeg godt kan lide at tilplante krukkerne med, er især alunrod i forskellige farver, biskophat og akelejer er også gode i krukker, og som noget nyt i år prøver jeg med nogle røde prydrabarber, som jeg kunne forestille mig vil give en god effekt.
Jeg vil selvfølgelig helst have terracottakrukker eller zinkbaljer, men jeg er bestemt ikke kræsen. Jeg er også begyndt at bruge trækasser, og her kan jeg jo bare putte en masse planter i plastpotter i, det ses jo ikke.
 
 

lørdag den 14. maj 2016

Artikel i Alt om haven

Sidste år i det tidlige forår tikkede der en SMS ind på mobilen, om jeg havde lyst til at få besøg af en havejournalist Marian Haugaard Steffensen. Min reaktion var meget blandet, det var både en dyb beærelse af, at tænk at der virkelig var nogen, som mente at min have var så meget værd at skrive om. Men den anden følelse var ren panik...for jeg har jo masser af projekter i gang hele tiden i haven, og pga. dette, er der masser af kroge, hvor der måske er lidt rod, og andre bede som jeg glemmer sådan lidt, indtil jeg får tid. Jeg kunne jo vælge at takke pænt nej, men det kunne jeg alligevel ikke få mig selv til, så der blev luget som aldrig før i haven...det er vist godt nok at der engang imellem er lidt pres på, for så sker der alligevel lidt mere.
I torsdags kom så den store dag, hvor min have kom i 'Alt om haven', og stor ros til havejournalisten, som jeg synes har lavet en utrolig flot artikel, hvor hendes ord beskriver haven og havetossen på smukkeste vis.
 
 

onsdag den 11. maj 2016

Blå skovbund

Jeg elsker dette øjeblik hvert år, hvor blåklokkerne (schilla) blomstrer blandt træerne i min have. Så kan man snakke om en virkelig blå skovbund.
 
 

søndag den 8. maj 2016

Tulipanfest i alleen

Så er det lige nu, at tulipanerne holder fest. Hvert år lægger jeg nye tulipaner i alleen, men der forsvinder jo desværre også nogle. Det er vel kun de skriggule og knaldhamrende røde Apeldorn, som trofast kommer år efter år og oven i købet formerer sig. De røde skriger dog alt for meget i min have, men de gule Apeldorn gror lystigt i mit læhegn. I alleen er der dog kun adgang for hvide eller svagt gule tulipaner. Her er Spring Green en af mine ynglinge...så fin og forårsfrisk i farven.

 
Spring Green..hvid med svage grønne striber

 

onsdag den 4. maj 2016

Aftentur i blomsteralleen

Det er ikke mange dage siden, at vi havde rigtigt snevejr her i det midtjyske. Dette er fuldstændigt uforståelig nu, når jeg denne dejlige og milde aften går tur i blomsteralleen, hvor det rigtigt grønnes i øjeblikket. Nu er foråret for alvor begyndt - skønt!