torsdag den 26. juli 2012

Intet havearbejde i dag!

I dag har jeg holdt fri fra haven for første gang siden jeg kom hjem fra ferie, men faktisk kun fordi jeg ikke har haft tid og her senere på aften er kørt lidt død efter grillmad. Energien er væk og jeg trænger vist mest til at overfalde sofaen og måske se en krimi. Jeg har dog lige gået en aftentur i haven og her er nogle billeder fra turen:-)
Lavendelbedet med lidt bar jord, hvilket der dog ikke skal være. Jeg er stadig ikke færdig med alle de bede, som jeg har lavet om i.
De vinrøde astilber er ved at være lidt på retur
Lyserøde astilber og nogle få hvide.

Parykbusken står frodigt med alunrod ved fødderne.
Og så lige et af min evige dovne kat. Madskålen er på bænken, så vores forslugne lab Gizmo ikke æder alt kattemaden. Jeg ved ikke hvorfor at bloggen lige pludselig driller. Med et kan jeg ikke gøre billederne større...mærkeligt!!

 



onsdag den 25. juli 2012

Ferie på Fyn

I lørdags kom vi hjem fra ferie i sommerhus ved Båring Vig på Fyn. Der var så utroligt smukt ved Båring Vig, naturen går i bakke og dal og med udsigt ud over bæltet. Der er simpelthen en speciel charme ved det fynske, jeg elsker når vejboderne med moreller dukker op for hver kilometer, som der køres. Stokroserne vælter rundt foran de gamle skæve huse...suuuk...og så kommer man hjem og ser en UKRUDTSJUNGLE!! Jeg tror simpelthen at ukrudtet gror ekstra meget, når man ikke er hjemme!!
Jeg besøgte et lille galleri i Bogense, Galleri 55 hed det vist nok. Og se hvad der gemte sig i bagerst i butikken - en sydlandsk gårdhave. Det er her man kan købe flydesten, som kunstneren Lotte Globs fremstiller...hun var med i et Søren Ryge program engang.
Keramikblomster og en smuk siddesten var der også i galleriet

fredag den 13. juli 2012

Min blomsteralle'

I øjeblikket er det mest de nye lange bede i indkørslen, som har min opmærksomhed, eftersom det er nyt er stauderne og sommerblomsterne ikke helt tæt endnu, og så kommer der hurtigt ukrudt, især med alt det hestemøg, som jeg dænger jorden til med. Jorden bliver så lækker og frugtbar!
Jeg har vist billeder herfra før, men pyt I får lige nogle flere.
Hoov, hvem gemmer sig der blandt rødkålen? Den lille røde Anton:-)
Bredden er på de lange allebede er kun 1,5 mtr, og jeg vil gerne at de bliver bredere og i kanten ud mod græsplænen skal der være et boblebad af takskugler og buksbom og andre buske, som alle skal formes til kugler.
Jeg elsker at komme hjem i øjeblikket og blive budt velkommen af de nye bede og næste år kan det kun blive endnu bedre!

Endelig færdig med at luge ukrudt for denne gang i de laaaaange bede ved alle'en.
Alle'træerne er de hvide papirbirk eller himmalayabirk.






Ribs og stikkelsbær fra barndommens have

Jeg har en svaghed for ribs og stikkelsbær, lige siden barndommens have, hvor jeg kan huske at ribsbuskene stod i lange rækker. Nabokonerne og min mors gamle faster kom altid, når det var tid til at høste ribs. Flere frysere blev fyldt med ribs og solbær, og der blev lavet saft og rysteribs...hmmm. Jeg får ikke selv lavet saft eller andet lækkert af bærrene, men jeg står og fylder munden mange gange, når det er høsttid:-)
Det var ikke længe, førend stikkelsbærrene er modne
En lille uge mere, og jeg skal smovse:-)




tirsdag den 10. juli 2012

Det regner igen!!

Nu må det godt stoppe med at regne, jeg har snart fået nok. Lige når jeg har planlagt et par timer i haven, så småregner det ikke bare, nej det står ned i stænger, og så er hyggen ved at nusse i haven altså væk. Det eneste positive er, at haven elsker det, selvom de nyudsprungne roser og valmuer ikke holder lang tid. Men så er der selvfølgelig også tid til at lave indlæg:-)
Bakarolen er lige sprunget ud, og den er da smuk med regndråberne.
Se hvor sort bakarolen er inden den folder sig ud.
Hvor har jeg glædet mig til at se denne sorte pæonvalmue springe ud. Det er første år, at jeg har denne valmue i haven.
Disse lyserøde valmuer har jeg haft i mange år, de har fulgt mig fra min gamle have. Hvor er de nemme, hvis der bliver for mange, så er det jo bare hive dem op. For nogle år siden havde jeg dog været så hård, at den næsten var blevet udryddet i haven, men lige nu vælter den rundt  i mange af havens staudebede - heldigvis, for den er da skøn.
De små gule og orange valmuer er nu også søde
Den skovagtige del af haven står frodigt og grønt lige nu.
Sidste år fik jeg denne månestråle af en sød pige. Jeg er total vild med den og glæder mig til at den bliver så stor at jeg kan sprede den ud i hele skovhaven. Den er virkelig smuk med sine sarte små gule blomster og flotte grønne blade. Bare navnet månestråle er så smuk. Det er en skyggeplante, tåler ikke megen sol, og derfor perfekt i min skovhave, som trænger til flere blomstrende planter.
Det er måske lidt svært at se blomsterne på dette bronzeblad, men denne hyldagtige udgave af et bronzeblad er også en af mine ynglinge


fredag den 6. juli 2012

Sommer i haven


Jeg får ikke lavet mange indslag her i sommervarmen, lige nu har jeg sommerferie og indtil videre har det foregået i haven. Jeg hygger mig og nyder det, og har slet ikke det samme behov for at følge med i blogland som før på året. Meen mon ikke det kommer igen, især i dag hvor jeg kan mærke, at jeg lever! Armene er lange og ømme, ryggen gør ondt og jeg går som en gammel and, hele ugen har bestået af havearbejde...nu skal jeg vist til at trappe ned, inden vi tager i sommerhus.
Her er nogle moments fra haven igennem ugens løb.

Hov! Ikke så sært at nogle af mine planter ser lidt trykkede ud!!
Flagstangen er taget ned og skal males, det har vist været tiltrængt i flere år. Min afdøde svigerfar lavede den selv for 23 år siden, så den skulle jo nødig rådne op.

Min indkørsel - bedene på begge sider af indkørslen er lavet i år, det skulle være en farveorgie af orange og gule farver, men ligenu er den vist mere grøn af ukrudt....men det jo nok først senere på året, at de flammende farver trænger igennem.
Jeg mangler at plante en masse taks og buksbom og måske andre buske, som skal formes i kugler og fungere som hæk langs bedene i indkørslen...ja, der går nok ti år inden det ligner noget - godt at man er en tålmodig sjæl.


Der er virkelig farvepower i de pink nelliker
Jeg er vild med bronzeblad, dette eksemplar har en skøn blomst.
Disse nelliker dufter himmelsk, det er fuldstændigt som at være tilbage i min barndoms have.